DE IERI, AU ÎNCEPUT EMOȚIILE, 3.251 DE ELEVI MUREȘENI ÎNSCRIȘI LA EXAMENUL DE BACALAUREAT

Distribuie pe:

Ieri s-a dat startul examenului de bacalaureat 2022

Ieri s-a dat startul examenului național de bacalaureat 2022 (prima sesiune), cu probele de evaluare a competențelor. Potrivit calendarului, probele de evaluare a competențelor sunt programate în perioada 6-16 iunie astfel: 6-8 iunie proba A - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 8-9 iunie proba B - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; 8-10 iunie proba D - evaluarea competențelor digitale; 14-16 iunie: proba C - evaluarea competențelor ling-vistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie, de proba la alegere a profilului și specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12.00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12.00-18.00, în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor, au susținut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puțin media 6 la probele scrise.

Peste 3.000 de elevi mureșeni înscriși la bac”

Conform inspectorului școlar general adjunct al județului Mureș, profesor Gabriel Grozav, la nivelul județului Mureș, în această sesiune s-au înscris 3.251 de elevi, dintre care 425 de elevi din promoțiile anterioare. În prima sesiune din 2021 au fost înscriși la bacalaureat 3.430 de elevi. Probele de evaluare a competențelor vor fi susținute de elevii mureșeni în școlile lor, în cele 33 de centre de pe raza județului, iar probele scrise vor fi susținute în 11 centre organizate în Târgu-Mureș, Reghin, Sângeorgiu de Pădure, Sighișoara, Târnăveni și Luduș. În județul Mureș vor funcționa două centre de evaluare și două subcomisii.

Într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Educației se arată că probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Le urăm succes elevilor înscriși la examenul de bacalaureat și totodată dascălilor implicați în procesul de evaluare și supraveghere al examenelor. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Sursa foto: playtech.ro

Lasă un comentariu