CANICULĂ ȘI FURTUNI CU DESCĂRCĂRI ELECTRICE

Distribuie pe:

Cea mai mare parte a țării se află sub avertizări de caniculă și disconfort termic, temperaturile urmând să ajungă la 38 de grade.

Potrivit unei avertizări Cod portocaliu emise de ANM, astăzi, local în zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova, valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36-38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18-22 de grade și, prin urmare, disconfortul termic va fi accentuat. Meteorologii notează că temperaturi maxime apropiate de recordurile absolute ale perioadei se vor înregistra pe arii restrânse și în restul Transilvaniei, dar temperaturile minime vor fi mai coborâte decât valorile extreme.

Codul portocaliu vizează, total sau parțial, 10 județe: Botoșani, Iași, Mureș și, parțial, Suceava, Neamț, Sibiu, Cluj, Alba, Hunedoara și Timiș.

Prognoza pentru acest week-end la Târgu Mureș (weather.com)

Astăzi: Furtuni cu fulgere în formare după-amiază. Maxima 34°C. Vânt SE între 10 și 15 km/h. Probabilitate de ploaie 70%.

Sâmbătă: 32 grade. Furtuni cu fulgere în formare după-amiază. Maxima 32°C. Vânt S și variabil. Probabilitate de ploaie 90%.

Duminică: Furtuni cu fulgere în formare după-amiază. Câteva furtuni pot fi puternice. Maxima 32°C. Vânt SSE și variabil. Probabilitate de ploaie 80%.

Lasă un comentariu