ROMÂNIA, PRINTRE ȚĂRILE UE CU CEA MAI MICĂ CREȘTERE A PRODUCȚIEI INDUSTRIALE, ÎN LUNA MAI

Distribuie pe:

Producția industrială a crescut atât în zona euro, cât și în Uniunea Europeană, în luna mai 2022, comparativ cu luna mai 2021, însă România se numără printre țările membre cu cel mai mic avans al producției industriale în ritm anual, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Conform acestor date, producția industrială a crescut cu 1,6% în zona euro și cu 2,7% în UE, în ritm anual. Statele membre cu cel mai puternic ritm de creștere a producției industriale au fost Bulgaria (20,2%), Danemarca (17,2%) și Polonia (12,5%). În schimb, cel mai modest avans al producției industriale a fost înregistrat în Suedia (0,8%), Slovacia (1,1%) și România, unde producția industrială a crescut cu 2,4% în luna mai, după o contracție de 7,1% în luna aprilie.

De la o lună la alta, mai 2022 comparativ cu aprilie 2022, producția industrială a crescut cu 0,8% în zona euro și cu 0,6% în Uniunea Europeană. În România, producția industrială a scăzut cu 0,1% de la o lună la alta, după ce în aprilie a crescut cu 0,3%. (Agerpres)

Lasă un comentariu