TÂRGU MUREȘ: CONLUCRARE POLIȚIA LOCALĂ - CETĂȚENI PENTRU ELABORAREA PLANULUI DE MONITORIZARE A ZONELOR “PROBLEMĂ”

Distribuie pe:

Ieri, la ora 11.00, în parcul din fața Ansamblului Mureșul din Cartierul Dâmbu Pietros, a avut loc prima întâlnire dintre Poliția Locala Târgu Mureș și cetățenii din zonă, dintr-o serie de întâlniri menite să întărească măsurile de ordine publică din oraș. Este vorba despre realizarea unei hărți a zonelor cu probleme din oraș în vederea monitorizării, mai frecvente, a acestora de către patrulele Poliției Locale. Viceprimarul Municipiului Târgu Mureș, Portik Vilmos, inițiatorul acestor serii de întâlniri, a declarat, ieri, în Dâmbu, că va fi construită o aplicație mobilă care va cuprinde toate aceste zone cu probleme indicate de către cetățeni, aplicație care va fi utilizată de polițiștii locali și care, totodată, va monitoriza și activitatea acestora de patrulare. Astfel se va putea vedea dacă acele zone au fost “vizitate” de cei în uniformă conform planului de măsuri. “Pentru a stabili o relație de lucru mai strânsă și mai regulată cu cetățenii, vom organiza o serie de întâlniri în fiecare cartier din oraș, în cadrul cărora, împreună cu liderii asociațiilor de locatari și cu locatarii prezenți, vom întocmi o listă cu locațiile care trebuie monitorizate în mod regulat”, a declarat viceprimarul Portik Vilmos cu această ocazie.

La întâlnirea din Cartierul Dâmbu Pietros au participat directorul executiv al Poliției Locale Târgu Mureș, Raul Matiș, și Petru Blaga, șeful Biroului de Ordine Publică - coordonatorul celor zece polițiști locali responsabili de cartiere.

Cetățenii prezenți la întâlnire au ridicat mai multe probleme care țin de activitatea Poliției Locale, cea mai acută fiind cea a furturilor. Mai mulți târgumureșeni care locuiesc pe strada Parângului s-au plâns de faptul că tineri din Valea Rece “operează” frecvent pe strada lor (mai ales la blocurile de la numerele 7, 9, 11 și 13) furând obiecte din uscătorii, casa scării sau chiar încercând să intre în locuințe. Aceștia au spus că au reușit să-i și filmeze pe autorii acestor infracțiuni, au sunat la 112, însă Poliția nu a reușit să ia măsuri și să-i descurajeze. Cetățenii au solicitat ca strada Parângului să fie inclusă pe acea hartă a zonelor cu probleme și ca Poliția Locală să întețească patrularea acolo pentru a descuraja fenomenul.

Alți locuitori din Dâmbu au cerut același lucru și anume patrula mai dese, cu toții plângându-se de același comportament anti social al unor locuitori din Valea Rece. S-a mai solicitat montarea de camere video și îmbunătățirea iluminatului public în zona scărilor de la Furnica.

Președintele Asociației de proprietari nr. 45, Ionel Gălățan, a cerut viceprimarului municipiului și reprezentanților Poliției Locale să solicite Administrației Domeniului Public Târgu Mureș repararea scărilor de acces dinspre str. Koos Ferencz înspre piața agroalimentară, precum și a trotuarelor din zonă. Acesta a ținut să menționeze terenul de joacă de pe str. Petru Dobra, care seara devine loc de întâlnire pentru mulți tineri, inclusiv din alte cartiere, și care ar trebui monitorizat pentru a descuraja eventuale acte de vandalism și tulburare a ordinii și liniștii publice.

După discuțiile din parc, viceprimarul, reprezentanții Poliției Locale și cetățenii au vizitat locurile indicate de aceștia pentru a fi incluse pe harta problemelor.

Seria acestor întâlniri va continua în Târgu Mureș, cotidianul nostru fiind prezent la acestea pentru a putea face publice problemele reale pe care cetățenii le ridică în fața autorităților. Cu siguranță că acest demers va da roade, cetățenii înțelegând că o apropiere și o conlucrare cu Poliția Locală este în interesul nostru pentru a asigura un climat de ordine și liniște publică.

În primăvara acestui an, Direcția Poliției Locale Târgu Mureș a reînființat posturile de responsabili de cartiere. Această structură a Poliției Locale este menită să fie mai aproape de nevoile cetățenilor: “Am reînființat această structură la solicitarea asociațiilor de proprietari și a Primăriei Târgu Mureș. Cu sprijinul Consiliului Local Târgu Mureș și al SC Locativ SA am deschis zece birouri, care vor deservi responsabilii de cartier, în tot atâtea zone din municipiu”, declara, la acea dată, pentru “Cuvântul liber”, Raul Matiș, directorul executiv al Poliției Locale Târgu Mureș. (D.B)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu