SCJU VA CONSTRUI O SECȚIE DE TERAPIE INTENSIVĂ PENTRU NOU-NĂSCUȚI

Distribuie pe:

În ședința ordinară de mâine a Consiliului Județean Mureș pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre privind încuviințarea realizării de către Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a investiției “Construire secție terapie intensivă neonatologie”, în incinta spitalului de pe str. Gheorghe Marinescu nr. 50. Pentru că proprietarul terenului și a clădirii în care își desfășoară activitatea spitalul este Consiliul Județean Mureș, acesta trebuie să își dea acordul.

Este vorba despre o construcție nouă care se va realiza în partea de sud-est a spitalului, în vecinătatea SMURD, vizavi de corpul de clădire care găzduiește secția de pediatrie I, secția de cardiologie pediatrică, secția de chirurgie și ortopedie pediatrică, centrul de analiză nefrologie, laboratorul central, anatomia patologică și o parte din birourile administrative.

Conform proiectului, în noua clădire se vor amenaja circa 27 de unități individuale de îngrijire a nou-născuților, spații pentru personalul medical și anexele necesare pentru desfășurarea activității medicale. Secția se va amenaja conform celor mai noi standarde în domeniul îngrijirii neonatale și a noilor tendințe de a încuraja participarea tuturor actorilor implicați în îngrijirea nou- născuților. Secția de neonatologie a spitalului se află momentan la nivelul etajului 9, în corpul A și B. Noul corp de clădire se va lega de restul spitalului prin intermediul unei pasarele. Suprafața afectată de noul obiectiv (construcție și amenajări exterioare) este de circa 1.750 mp. Suprafața construită propusă este de circa 600 mp, iar suprafața desfășurată de circa 3.395 mp, din care circa 395 sunt destinate realizării pasarelei. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu