CRESCĂTORII DE PORCI ȘI DE PĂSĂRI VOR PRIMI AJUTOARE DE LA GUVERN

Distribuie pe:

În ședința Guvernului din 24 august 2022 a fost adoptată o Hotărâre privind acordarea unor ajutoare excepționale producătorilor agricoli, crescători din sectoarele suin și avicol. Beneficiarii pot fi crescători de suine sau păsări, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale și/sau persoane juridice, care dețin exploatații comerciale autorizate sanitar-veterinar.

Valoarea totală ce poate fi acordată per beneficiar nu depășește echivalentul în lei a 150.000 euro în sectorul suine, respectiv 100.000 euro în sectorul avicol.

Resursele financiare totale necesare implementării acestor scheme de ajutor au o valoare de 129,1 milioane de lei (26,1 milioane de euro) și sunt asigurate din finanțare externă (12,7 milioane de euro) și de le bugetul de stat (13,3 milioane de euro). Plata ajutoarelor, menite a-i ajuta pe agricultori să depășească problemele generate de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze, trebuie să fie efectuată până la 30 septembrie, se arată în normativul citat.

“Fermierii români au priceperea și puterea de muncă pentru a produce hrană de calitate care să răspundă nevoii de consum a țării. În contextul acestui an dificil pentru agricultura românească, le oferim sprijinul de care au nevoie pentru a continua să aducă în piețe și în galantare produsele românești, de care să se bucure tot mai mulți consumatori. Aceste ajutoare excepționale dedicate sectoarelor creșterii porcilor și păsărilor, la fel ca ajutoarele excepționale pentru sectorul vegetal, pe care le-am adoptat săptămâna trecută, au rolul de a stimula producția românească pentru asigurarea securității alimentare a României”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, potrivit unor surse guvernamentale. (foto - industriacarnii.ro)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu