ACTORUL, ASTROLOGUL ȘI... JUDECĂTORUL

Distribuie pe:

* “Sensul vieții îl știe doar Dumnezeu. Noi nu putem decât să încercăm să influențăm nițel ce ne-a dat El. Ceea ce este important, este să slujim viața. Femeia este asemeni pământului: ea este matca, ea duce viața mai departe. Domină totul și toate. Nu există ființă mai puternică decât femeia. Eu cred că ea este cea mai mare minune pe care a lăsat-o Dumnezeu pe Pământ.În spectacolele noastre, Dumnezeu își ținea Duhul Sfânt peste mine, simțind în acele momente o putere, o căldură care mă întrecea. Tot ceea ce am făcut în viață am făcut cu ajutorul lui Dumnezeu. Actorul Ștefan Iordache afirma înainte de moarte: “Meseria mea m-a făcut să mă întâlnesc cu Dumnezeu”. A murit frumos, ca un adevărat creștin. Când jucam pe scenă în fața a sute de oameni simțeam cum sângele meu se schimbă prin puterea Duhului Sfânt. În Biserică mă eliberam de tot ce este rău, și deveneam o altă persoană”.

Ștefan Iordache (1941-2008), actor român de teatru, radio, film și teatru. A jucat în teatrul românesc timp de 49 de ani, în diferite roluri din Titus Andronicus, Hamlet, Richard al III-lea. A fost mai mult decât un actor excepțional: a fost o persoană fascinantă, un boem, un tip exterm de sensibil, un veșnic îndrăgostit de muzica de petrecere.

***

“Am început să-mi desăvârșesc arta imaginându-mi că nu există niciun profesor în toată lumea capabil să mă învețe, și că ar trebui să capăt eu însumi cunoștințele în acest scop. Singura carte pe care am studiat-o a fost cartea naturii scrisă de degetul lui Dumnezeu. Tot ce se întâmplă pe lume se produce din voința lui Dumnezeu. Conștiința este facultatea pe care am primit-o de la Dumnezeu și în care trebuie să vedem propriul nostru chip. De aceea se cuvine să facem doar ce ne învață conștiința, nimic altceva. Cel care îl vede pe Dumnezeu în lucrurile sale și crede în el văzându-le, acela cu adevărat este un om bogat”.

Philippus Aoreolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim (Paracelsus) (1493-1541), celebru alchimist, astrolog, teolog, filosof elvețian. A fost inițiatorul mișcării iatrochimice. Tatăl său a fost medic, de la care a primit primele noțiuni de chirurgie și medicină. La 16 ani intră la medicină la Universitatea din Basel, după care se mută la Viena. Este unul din primii alchimiști din Evul Mediu. În anul 1516 obține doctoratul în medicină la Universitatea din Ferrara.

***

* “Într-o cetate era un judecător care de Dumnezeu nu se temea și de om nu se rușina. Și era, în cetatea aceea, o văduvă care venea la el, zicând: Fă-mi dreptate față de potrivnicul meu. Și un timp n-a voit, dar după acestea a zis întru sine: Deși de Dumnezeu nu mă tem și de om nu mă rușinez, totuși, fiindcă văduva aceasta îmi face supărare și tot imsistă, îi voi face dreptate, ca să nu vină mereu să mă supere.

Dacă acel om păcătos face astfel de fapte bune, cu atât mai mult Dumnezeu va face pentru cei aleși, după cum zice Sf. Scriptură: “Auziți ce zice judecătorul cel nedrept? Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleșilor săi care strigă către El ziua și noaptea și pentru care El rabdă îndelung? Zic vouă le va face dreptate în curând” (Luca -18, 2-8).

P.S. Galateni, cap. 5, vers. 22-23: “Roadele Duhului Sfânt sunt: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga-răbdare, bunătatea, facerea de bine, credința, blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege”.

Lasă un comentariu