CE ÎNSEAMNĂ ADERAREA LA SCHENGEN PENTRU ROMÂNI: ELIMINAREA AȘTEPTĂRII LA FRONTIERELE TERESTRE CU UNGARIA, BULGARIA ȘI GRECIA, PLUS CONTROL MAI SIMPLU LA AEROPORT

Distribuie pe:

Eventuala aderare a României la Spațiul Schengen, pe care cancelarul german Olaf Scholz a anunțat luni că o susține, va aduce beneficii atât persoanelor fizice, cât și companiilor din domeniul transporturilor.

Astfel, dacă România va intra în Schengen alături de Bulgaria, vor dispare timpii de așteptare din punctele de trecere a frontierei terestre cu Ungaria și Bulgaria, dar și cu Grecia, potrivit informațiilor Ministerului Afacerilor Interne, preluate de G4Media.ro.

Or, acest lucru ar duce la economii majore de timp, mai ales în sezonul vacanțelor, când mii de români merg fie la mare în Grecia ori Bulgaria, fie la ski în Bulgaria.

În ceea ce îi privește pe transportatori, vor dispărea cozile de la frontierele cu Ungaria și Bulgaria, în condițiile în care sunt timpi chiar și de 8 ore la intrarea în țară prin PTF Negru Vodă sau de peste o oră la ieșirea din țară pe la Bechet sau Giurgiu.

Odată ce România va intra în Spațiul Schengen, trecerea frontierei se va putea realiza indiferent de oră, prin orice loc, în orice perioadă a anului, iar cetățenii statelor membre care călătoresc în spațiul Schengen vor trebui să aibă asupra lor doar un document de identitate valabil, fără a fi supuși controalelor la frontieră. Practic, românii vor călători în UE precum în interiorul țării!

În aeroporturile internaționale va fi eliminat controlul de frontieră pentru zborurile către/dinspre destinații din spațiul Schengen, iar deplasările către/din aceste destinații se vor desfășura ca un zbor intern în România.

Lasă un comentariu