AUR ANALIZEAZĂ POSIBILITATEA DE A FORMA UN BLOC ELECTORAL COMUN CONTRA PSD ȘI PNL

Distribuie pe:

Liderul AUR, George Simion, a declarat, marți, că formațiunea pe care o conduce este “o mișcare deschisă tuturor românilor pentru a reconstrui țara”. “Noi suntem o formațiune politică. Suntem o formațiune politică pentru că acesta este cadrul democratic, legal, în care funcționează România. Dacă acum cinci sau 10 ani multora dintre noi, cei care formează astăzi AUR, ne-ar fi spus cineva să facem parte dintr-un partid politic, am fi respins categoric această idee. În mod normal, și ce am văzut până în prezent, partidele politice au contribuit decisiv la starea actuală a României (...). Președintele Iohannis a spus că este o țară eșuată cea condusă de el de 8 ani încoace”, a spus Simion, la o dezbatere organizată de AUR la Camera Deputaților. El le-a cerut membrilor formațiunii și invitaților la dezbatere să nu privească AUR ca pe un partid politic, “ci ca pe o mișcare deschisă tuturor românilor de a reconstrui țara”.

“Ultimele noastre inițiative, ultimele apeluri publice, atât pentru candidatul la alegerile prezidențiale, cât și pentru formarea comisiilor de experți, cât și viitoarele candidaturi la nivel local și național vin să întărească această idee. Avem nevoie de o schimbare de paradigmă. Până acum nu am reușit să menținem structura acestei formațiuni politice liberă de orice sarcini, interne sau externe, liberă de presiuni din partea unor filiale sau din partea unor poli de putere, liberă de angajamente față de diferiți sponsori din industria lemnului, din industria alimentară, din industria cazinourilor. Vrem să deschidem rândurile noastre către oameni specialiști”, a afirmat Simion.

El a menționat că AUR analizează posibilitatea de a candida, împreună cu unele partide neparlamentare, sub forma unui bloc electoral comun la următoarele alegeri contra PSD și PNL, iar la finalul lunii septembrie va prezenta un proiect de țară. (Agerpres)

Lasă un comentariu