IMPORTANȚA RELAȚIILOR BUNE ÎN COPILĂRIE

Distribuie pe:

Specialiștii americani de la Catedra de Psihologie a Universității Carolina de Nord, citați de csid.ro, au demonstrat că există o legătură strânsă între relațiile sociale și sănătatea fizică a oamenilor, incluzând obezitatea abdominală, inflamațiile și hipertensiunea arterială.

Studiul acestora s-a extins la peste 14.000 de persoane și s-a desfășurat pe o perioadă de 20 de ani, din cercetări reieșind că acei copii care au relații bune în timpul copilăriei și adolescenței vor fi mai sănătoși pe parcursul întregii lor vieți.

Pornind de la aceste constatări, oamenii de știință susțin că este la fel de important să îi încurajăm pe adolescenți și tineri să își construiască relații sociale extinse și abilități sociale, la fel cum este important să mănânce sănătos și să facă sport.

Ei le oferă părinților câteva căi prin care își pot ajuta copilul să construiască relații sănătoase.

Alegerea modelelor în viață

Îți aduci aminte când copilul era mic și se încălța cu pantofii tăi pretinzând că ești          

tu? Sau ai observat că ți-a copiat reacțiile în anumite situații? Ei bine, după cum se dovedește, copiii fac acest lucru și mai târziu, poate într-un mod mai subtil, pe măsură ce înaintează în vârstă, iar modelele lor devin, pe lângă părinți, ceilalți copii din grupul de prieteni.

Copilul învață să se descurce în lume de la tine

- Când părinții au abilități sociale bune, abilități de rezolvare a conflictelor și abilități în ceea ce privește inteligența emoțională, atunci acesta este un punct de plecare foarte bun. Deci, modul în care părinții rezolvă anumite probleme în comunitate (societate) este transmis și copilului pentru crearea unor relații puternice.

Comunicare constantă

Creșterea unui copil inteligent din punct de vedere social necesită multă comunicare. Încă de la o vârstă foarte fragedă, este important să mențineți comunicarea deschisă, pentru că nu doriți să se simtă hăituit sau cicălit pentru a scoate informații de la el.

Este bine să existe o punte de legătură, iar copiii să vorbească despre lucruri care îi frământă fără să fie pedepsiți. Acest lucru necesită o anumită empatie din partea părintelui, respectiv să își amintească despre el la aceeași vârstă și despre ce risca atunci când se deschidea în fața părinților. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu