ROMÂNII AU AMANETAT CEL MAI MULT... AUR

Distribuie pe:

Bijuteriile din aur și electronicele se mențin în topul celor mai amanetate produse de către români, iar în privința creditelor tip amanet, valoarea medie a tichetului de împrumut a fost de 1.000 de lei, în primul semestru al acestui an, arată datele publicate, luni, de unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de profil.

Potrivit sursei citate, un trend îl constituie și preferința clienților pentru bijuteriile cu greutate mai mică. Totodată, produsele electronice de larg consum, cum ar fi telefoanele mobile, au fost și sunt în 2022 la mare căutare, în topul celor mai bine vândute produse.

În privința creditelor tip amanet, valoarea medie a tichetului de împrumut a fost, în prima jumătate a acestui an, de 1.000 de lei. “Se păstrează, în proporție de peste 80%, tendința de rambursare a împrumuturilor și recuperare a bunurilor. La un venit mediu pe economie de 3.977 lei, cât s-a înregistrat în vara acestui an, comisionul mediu pe care l-a achitat un client al companiei a presupus costuri de doar 2,5% pe lună”, a explicat Cosmin Popovici, CEO al CreditAmanet.

Datele publicate, luni, arată că afacerile CreditAmanet au crescut cu 37%, în primul semestru al acestui an, comparativ cu pe rioada similară din 2021, până la valoarea de 33,5 milioane de lei. În aceeași perioadă, profitul companiei a ajuns la 3,6 milioane de lei, în creștere cu 33%, raportat la perioada de referință.

“Bijuteriile din aur și produsele electronice se mențin în topul celor mai amanetate, dar și al celor mai bine vândute bunuri anul acesta, dacă ne referim și la activitatea de retail pe care o desfășoară CreditAmanet. Un trend ce reprezintă o particularitate a acestui an complicat din cauza situației internaționale o constituie preferința clienților CreditAmanet pentru bijuteriile cu greutate mai mică și, implicit, cu un preț mai mic. Acest fapt denotă o atitudine precaută a consumatorilor”, susține Popovici.

Pe o piață care crește anual cu 25%, în care aurul constituie o componentă semnificativă, dar și segmentul electronice rămâne foarte bine cotat, compania vizează dublarea cifrei de afaceri pentru următorii doi ani.

CreditAmanet este o companie de tip holding, ce derulează operațiuni prin 26 de agenții situate în: București, Ilfov, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Brașov, Piatra Neamț, Focșani, Bacău, Galați, Constanța, Târgu Mureș, Buzău și Ploiești. (Agerpres)

Lasă un comentariu