ZODIILE ȘI CORECTAREA TRĂSĂTURILOR NEGATIVE

Distribuie pe:

Cum nimeni nu este perfect, astrologica.ro ne sfătuiește să ne corectăm trăsăturile de personalitate care ne trag în jos în funcție de zodia în care ne-am născut, astfel încât să devenim mai echilibrați și într-o mai bună armonie cu cei din jur.

Berbec - Controlează-ți impulsurile. Berbecii sunt impulsivi, adesea vulcanici și cu greu reușesc să se stăpânească, chiar și atunci când cel mai bun răspuns ar fi tăcerea. Dacă ești Berbec și știi că ai obiceiul de a te înflăcăra și de a te lăsa pradă impulsurilor, încearcă să practici exerciții de respirație și să te temperezi în momentele tensionate.

Taur - Renunță la încăpățânarea inutilă. Dacă ești Taur știi, cu siguranță, cât de greu îți este să admiți că ai greșit și să te întorci din drumul pe care l-ai început, sigur pe tine și plin de entuziasm. Încăpățânarea este, însă, o trăsătură toxică de personalitate din lumea interioară a Taurilor și trebuie să înveți că greșelile sunt umane și că este mai eficient și mai ușor să schimbi direcția și să te îndrepți pe drumul cel bun, în loc să persiști în greșelile pe care nu vrei să le admiți.

Gemeni - Fățărnicie involuntară. Dualitatea Gemenilor este celebră. Din păcate, de multe ori Gemenii confundă versatilitatea cu fățărnicia și ajung să existe ca ființe pur adaptative, lipsite de un set de principii personale solide. Este extrem de important să știi să spui lucrurilor pe nume și să înțelegi că nu este necesar să te schimbi radical în funcție de persoanele cu care interacționezi, pentru a nu ajunge să te simți dezorientat și lipsit de conținut.

Rac - Trece prin filtrul gândirii, nu prin cel emoțional. Racul este una dintre cele mai sensibile zodii, trăsătură de caracter care îl împiedică din a evolua și din a interacționa sănătos cu cei din jur. Dacă ești Rac, încearcă să fii puțin mai rațional. Pentru a-ți găsi echilibrul, trebuie să înveți să alegi în mod egal cu inima și cu creierul.

Leu - Acceptă că nu ești centrul universului. O misiune aproape imposibilă pentru Lei este aceea de a face loc pe aceeași scenă și altor personaje principale. E-goul uriaș al Leilor poate constitui, în egală măsură, atât un avantaj, cât și un dezavantaj, însă în relațiile interpersonale intime, cu siguranță egocentrismul dăunează profund. Citește și practică toleranța și stoicismul, încercând să nu mai acaparezi toată lumina reflectoarelor.

Fecioară - Înțelege că nu există adevăruri universale. Firi analitice și perfecționiste, Fecioarele sunt greu de convins că există un adevăr pe care acestea nu îl dețin. Dacă ești născut sub zodia Fecioarei, încearcă să îți amintești, cu ocazia fiecărei dezbateri, că pot exista multiple puncte de vedere asupra aceleiași probleme, în egală măsură corecte și bune de luat în considerare. Învață să muncești în echipă în calitate de coechipier, și nu de lider, iar această abilitate îți va fi de foarte mare folos.

Balanță - Permite-ți să nu preiei controlul. Balanțele pot fi adevărați controlori dacă nu se stăpânesc și nu învață la timp că este în regulă să nu deții controlul asupra fiecărei situații în parte. Pentru a te bucura mai tare de viață și a le permite celor din jur să se afirme și să se simtă utili și importanți în preajma ta, educă-te să renunți la tendința de a prelua frâiele.

Scorpion - Lucrează la încrederea în tine. Zodie de apă, Scorpionii sunt frații ceva mai misterioși ai sensibililor și maternilor Raci. La fel ca aceștia din urmă, toate zodiile de apă tind să aibă probleme cu încrederea în sine, cei mai afectați de acest neajuns fiind Scorpionii. Dacă ești Scorpion, pune accentul pe educarea stimei de sine, astfel încât s-o păstrezi la un nivel onorabil constant. Cărțile de psihologie pe tema stimei de sine nu trebuie să lipsească din biblioteca personală.

Săgetător - Învață să fii perseverent. Lipsa de perseverență și tendința Săgetătorilor de a se plictisi rapid de misiuni și de a renunța la acestea sunt profund dăunătoare, mai ales în viața profesională a acestora. Soluția este aceea de a exersa și de a găsi recompense care să te stimuleze pentru a fi din ce în ce mai răzbătător. Tu din viitor îți vei mulțumi pentru alegerea de a-ți antrena dedicarea pentru proiectele tale.

Capricorn - Apucă-te de treabă la timp. Încăpățânați și ambițioși, Capricornii nu fac parte din categoria celor care știu să primească eșecul în viață cu brațele deschise. Din această cauză, multe persoane născute în zodia Capricornului au tendința de a amâna la nesfârșit sarcinile personale, pentru a nu fi nevoiți să se confrunte cu eventualele dificultăți implicate de ducerea acestora la îndeplinire. Dacă te regăsești în descrierea anterioară, fii sincer cu tine și admite că amânarea unei sarcini nu o va face cu nimic mai ușoară, ba o poate chiar îngreuna considerabil.

Vărsător - Încearcă să fii mai empatic. Lipsa de empatie a Vărsătorilor poate fi devastatoare pentru apropiații lor dornici de iubire și înțelegere, în special în momentele dificil de traversat. Încearcă să te gândești la încercările la care sunt supuși cei din viața ta și să rezonezi, măcar parțial în primă instanță, cu stările acestora.

Pești - Nu mai amâna lucrurile. Sensibilii și visătorii Pești au tendința de a fi leneși, din nefericire pentru ei. Trăsătură de personalitate greu de combătut, lipsa apetitului pentru muncă poate fi, totuși, îndepărtată. Găsește persoanele care te inspiră, recompensele care te ambiționează și convinge-te că munca cinstită îți va fi mult mai benefică decât o zi de leneveală. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu