CONSUMUL MODERAT DE BERE ȚINE DEMENȚA LA DISTANȚĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Școala de Sănătate Publică Harvard, citați de descopera.ro, au demonstrat că persoanele care consumă moderat bere (doza zilnică recomandată în cazul femeilor este de 330 ml bere, iar în cazul bărbaților de 660 ml) au performanțe vizibil mai bune la testele de memorie.

“În studiul nostru, am analizat obiceiurile de a bea și ratele de demență la 25.000 de subiecți, cu vârste de peste 60 de ani, rezultatele arătând că persoanele care au băut echivalentul a două halbe pe zi prezentau un risc cu 54% mai mic de a dezvolta orice formă de demență, inclusiv Alzheimer.

În plus, am constatat că persoanele care beau cantități moderate de bere își pot reduce riscul de accidente vasculare cerebrale (AVC) cu până la 50%.

Se știe că accidentele vasculare cerebrale ischemice sunt cel mai frecvent tip de accident vascular cerebral. Ele apar atunci când un cheag de sânge blochează fluxul de sânge și oxigen către creier. Cu toate acestea, când se bea bere arterele devin flexibile, iar fluxul de sânge se îmbunătățește semnificativ. Drept urmare, nu se formează cheaguri de sânge, iar riscul de a suferi un AVC scade exponențial.

Rezultatele au condus spre concluzia că un consum moderat de alcool poate avea efecte pozitive pe termen lung în ceea ce privește reducerea riscului de apariție al afecțiunilor degenerative și al pierderilor de memorie.

Însă, atenție! Aceste rezultate trebuie interpretate cu precauție, pentru că un consum abuziv de alcool nu poate avea decât efecte negative.

Având în vedere că ratele globale ale demenței se vor tripla în următorii 30 de ani, este necesar să se reducă obiceiurile riscante, care ar putea contribui la creșterea cazurilor.

Se estimează că 4 din 10 cazuri de demență din întreaga lume ar putea fi prevenite sau amânate dacă factorii de risc ar fi eliminați. Aceștia sunt AVC-ul, nivelurile ridicate de colesterol, diabetul, obezitatea și dieta nesănătoasă”, explică oamenii de știință americani. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu