ÎN ACEASTĂ NOAPTE, ROMÂNIA A ÎNCEPUT SĂ LIVREZE ENERGIE ELECTRICĂ REPUBLICII MOLDOVA

Distribuie pe:

Hidroelectrica și Energocom, companie desemnată de Guvernul Republicii Moldova, au semnat joi un contract de furnizare a 100 MW energie electrică, iar furnizarea va începe în această noapte, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

“Hidroelectrica și Energocom, companie desemnată de Guvernul Republicii Moldova - Andrei Spînu, au semnat astăzi un contract de furnizare - 100 MW. În această noapte începe furnizarea de energie electrică, pentru Republica Moldova. Am fost, suntem și vom fi alături de cetățenii din Republica Moldova”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că prin OUG 138/2022, care a fost adoptată miercuri, a fost modificată OUG nr. 119/2022 astfel că “în situații excepționale cauzate de efectele războiului din Ucraina asupra siguranței în furnizarea cu energie electrică a Republicii Moldova, producătorii de energie electrică au obligația să încheie contracte bilaterale, în limita cantităților disponibile, prioritar cu traderi/furnizori de energie electrică desemnați de către Guvernul Republicii Moldova, în acest sens, la prețul de referință prevăzut în anexa nr. 2. Energia electrică vândută în aceste condiții acoperă exclusiv necesarul de consum al consumatorilor finali din Republica Moldova”. (Agerpres)

Lasă un comentariu