CETATEA MEDIEVALĂ A SIGHIȘOAREI VA PURTA CENTURĂ. IERI S-A SEMNAT CONTRACTUL!

Distribuie pe:

La Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov s-a semnat ieri după-amiaza, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură de care beneficiază județul Mureș în următorii 5 ani: centura ocolitoare a municipiului Sighișoara.

Astfel, Sighișoara scapă de traficul infernal din localitate (E60), iar noi, toți ceilalți, ne vom bucura de o centură ocolitoare care să ne ușureze drumul pe axa nord-sud.

Dacă, acest proiect și, respectiv, centura municipiului Reghin vor fi finalizate în următorii ani, putem afirma cu încredere că județul Mureș intră pe făgașul normal al asigurării unor linii de tranzit eficiente și rapide pe întreg teritoriul.

Suntem conștienți totuși că cea mai mare aglomerare urbană a județului - Târgu Mureș - are mare nevoie de finanțarea a minim trei “tronsoane” de centuri ocolitoare pentru a devia traficul de tranzit din interiorul orașului, dar asta depinde mult de administrația locală și județeană. Iar din informațiile pe care le deținem, aceste proiecte sunt în lucru.

Revenind strict la centura Sighișoarei, contractul are o valoare de 257.772.291,56 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 38 luni (14 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuție). Perioada de garanție oferită de antreprenor este de 60 de luni.

Varianta de ocolire Sighișoara este localizată în județul Mureș și are o lungime de 13,057 km și va avea câte o bandă pe sens. Traseul ocolitoarei se desprinde din DN13 la km 108+600 (kilometraj pe DN13) în partea de est a municipiului, în apropierea localității Albești, după care se îndreaptă către nord-est revenind în DN 13 la km 123+120 (kilometraj pe DN 13) în apropierea localității Hetiur.

Consider că marile proiecte de infrastructură la care lucrăm de câțiva ani încoace sunt mai mult decât o necesitate, sunt deja o obligație. Vestea bună e că în județul Mureș nu au fost niciodată atât de multe proiecte de mari dimensiuni în lucru, toate deodată, în diferite stadii sau etape. Este un semn bun că administrațiile locale, județene și evident naționale au început să funcționeze într-o oarecare simbioză pentru prioritățile absolute. E un moment pe care-l constat cu mare bucurie!

Urmează ca executantul să depună garanția de bună execuție, în maxim 20 de zile, apoi DRDP Brașov va emite ordinul de începere a lucrărilor, proiectare, apoi execuție.

DUMITRIȚA GLIGA, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu