ÎN ȘEDINȚA DE GUVERN DE IERI, AMINTIND DE CAZURILE DE LA TÂRGU MUREȘ ȘI CLUJ-NAPOCA, PREMIERUL A CERUT UN PLAN NAȚIONAL DE COMBATERE A NOSOCOMIALELOR

Distribuie pe:

Premierul Nicolae Ciucă a cerut reprezentanților Ministerului Sănătății ca până la finalul săptămânii viitoare să-i prezinte o situație privind infecțiile nosocomiale din spitale la nivel național, urmare și a unor decese petrecute recent din această cauză în spitale din Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

“Un subiect delicat, este vorba despre un subiect din domeniul sănătății. Din păcate, la Târgu Mureș au fost anunțate 5 decese la Spitalul Județean din Târgu Mureș din cauza infecțiilor nosocomiale. De asemenea, 4 bebeluși au decedat la Cluj-Napoca, se pare că din aceeași cauză,

motiv pentru care cer Ministerului Sănătății ca, până la finele săptămânii viitoare, să-mi prezinte situația și concluziile concrete, punctual și la nivel național, legate de această problemă a nosocomialelor, care, din păcate, nu este doar o problemă reală, este și una cu istoric”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, în cadrul ședinței de guvern.

Premierul a transmis reprezentantului MS la ședința de guvern ca în baza analizei solicitate să se procedeze în continuare la întocmirea unui “plan național de combatere a nosocomialelor”. (Agerpres)

Lasă un comentariu