PREFECTUL MARA TOGĂNEL, INTERVENȚIE PENTRU SENSUL GIRATORIU DE LA BĂLĂUȘERI ȘI DRUMUL DE PE CÂMPIE

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a invitat conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov într-o vizită de lucru în județul Mureș, în data de 19 octombrie. Prima întâlnire de lucru a avut ca temă amenajarea intersecției de la Bălăușeri între drumurile naționale DN 13, DN 13A și drumul județean DJ 142. Potrivit datelor prezentate de reprezentanții DRDP Brașov, în această intersecție va fi construit un sens giratoriu până în luna octombrie 2023.

“În octombrie 2023 vom avea un sens giratoriu nou la Bălăușeri, în intersecția DN 13 cu DN 13A și DJ 142. Proiectul a obținut toate avizele necesare, iar în data de 19 octombrie am discutat despre fazele următoare ale investiției cu directorul regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, domnul Tudor Alexandru Duțu. În acest moment, intersecția vizată pune probleme tuturor celor care tranzitează această zonă și nu de puține ori am avut accidente soldate cu victime. Lucrarea urmează să fie autorizată și scoasă la licitație în cursul sezonului rece astfel încât anul viitor, lucrările să fie finalizate”, a declarat prefectul de Mureș, Mara Togănel.

A doua ședință de lucru a avut loc la Primăria Râciu, tema principală fiind drumul DN 15E, un drum național de aproximativ 40 de kilometri care traversează Târgu Mureș - Ceuașu de Câmpie - Râciu - Sânpetru de Câmpie - Satu Nou.

Proiectarea lucrărilor de intervenție pe cei 40 de kilometri ai DN 15E a beneficiat de alocare bugetară în 2022, astfel că în data de 25 octombrie se așteptă anunțarea unui câștigător al licitației pentru proiectare tehnică. Dacă nu vor exista contestații, ne așteptăm ca în luna noiembrie să fie semnat contractul, iar după cele 14 luni de proiectare să avem lansată licitația pentru execuția lucrărilor.

“Am discutat cu primarii comunelor Râciu, Ceuașu de Câmpie, Pogăceaua, Șincai și Sânpetru de Câmpie, alături de directorul regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, domnul Tudor Alexandru Duțu, despre reparația capitală a drumului de pe Câmpie - DN15E.

Licitația pentru proiectarea tehnică este în curs, urmând ca anul viitor să fie semnat contractul pentru demararea lucrărilor de execuție, potrivit etapelor prezentate de reprezentanții DRDP Brașov în cadrul ședinței de lucru de astăzi. Reparația capitală a DN 15E cuprinde intervenții majore, inclusiv la cele peste 100 de podețe de pe cei 40 de kilometri de drum, extinderea drumului de la 6 la 7 metri lățime acolo unde este posibil, precum și amenajarea de șanțuri din beton și trotuare pe teritoriul UAT-urilor tranzitate. Vom continua să urmărim fazele acestui proiect și să susținem interesele mureșenilor în relația cu autoritățile centrale care gestionează proiecte mari în județul nostru”, a afirmat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Drumul de pe Câmpie reprezintă una dintre prioritățile prefectului județului Mureș, Mara Togănel. În vara acestui an, au fost finalizate lucrările de reabilitare a drumului național DN 15 E, de la ieșirea din localitatea Râciu spre Sânpetru de Câmpie. Este vorba despre 5 kilometri care au fost realizați în regie proprie de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov. În paralel, prefectul Mara Togănel continuă să susțină necesitatea unei reparații capitale a DN15E în discuțiile avute cu autoritățile regionale și centrale. Totodată, prefectul de Mureș a anunțat săptămâna trecută faptul că 39 de podețe au fost refăcute sau reparate anul acesta, în regie proprie, de Secția Drumuri Naționale Târgu Mureș. Acestea sunt situate în localitățile Hădăreni, Chețani, Luduș, Cuci, Iernut, Cipău, Ogra, Sânpaul, Recea, Ungheni, Cristești, Voiniceni, Râciu, Coasta Mare și Silivașu de Câmpie. Au fost executate lucrări de refacere a structurii rutiere și eliminare a restricției de îngustare a părții carosabile, montare de glisiere metalice de siguranță în zona coronamentului, refacerea de timpane și coronamente ale podețelor, precum și lucrări de consolidare. Până la finalul anului, atât cât vremea va permite, lucrările vor continua și la alte podețe din județul Mureș.

Lasă un comentariu