Festivalul de cântece patriotice și colinde: “Români... Larg Deschideți Poarta”, ediția a IV-a

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în data de 27 noiembrie 2022, la Biserica Sf. Arhidiacon Ștefan din Cristești, a avut loc o întâlnire duhovnicească închinată Sf. Cuvios Stelian Paflagonul, ocrotitorul copiilor, întâlnire la care a participat pr. Marcel Oprișan, parohul Parohiei Ortodoxe Române Bârsana, Maramureș, dimpreună cu Ansamblul “Iza” Bârsana, ansamblu format din coconi ai parohiei Bârsana, motiv pentru care mulțumim PS Iustin pentru binecuvântarea de a putea ajunge în parohia noastră.

Ziua a început cu săvârșirea Sf. Liturghii împreună cu oaspeții noștri, Liturghie la care au fost împărtășiți toți copilașii prezenți, pregătiți pentru acest moment cu o seară înainte.

În cadrul Sf. Liturghii, părintele Marcel a pus la sufletul tuturor un frumos cuvânt de învățătură, evidențiind totodată și viața Sf. Cuvios Stelian, ocrotitorul copiilor.

La finalul slujbei, credincioșii noștri s-au putut bucura de frumoasele colinde tradiționale interpretate de grupul “Iza” din Bârsana dimpreună cu părintele Marcel Oprișan, coordonatorul grupului.

În după-amiaza aceleiași zile, la Căminul cultural din localitatea Cristești s-a desfășurat cea de-a patra ediție a Festivalului de cântece patriotice și colinde: “Români... larg deschideți poarta”, ediția care a început cu săvârșirea Acatistului Sf. Cuv. Stelian Paflagonul.

La această ediție au participat 200 de copii ai parohiilor Bârsana din Maramureș _ pr. Marcel Oprișan, Valea Izvoarelor cu filia Șomoștelnic _ pr. Emil Ioan Moldovan, Șeulia de Mureș _ pr. Mihai Suciu, Reghin _ Apalina _ pr. dr. Vasile Fărcaș, Cristești _ “Sf. Nicolae” _ pr. Vasile Răzvan Enache și ai parohiei Cristești _ “Sf. Ștefan “ _ pr. Bogdan Stelian Racoți, iar dirijor doamna preoteasă Mihaela Silvana Racoți.

Fiecare grup a pus în scenă frumoase colinde tradiționale românești, cât și înălțătoarele cântece patriotice prin care am marcat aproprierea zilei de 1 Decembrie _ Ziua Națională a României. Toți participanții au fost îmbrăcați în frumoasele costume populare românești. Toți tinerii au primit în dar iconițe, cărți de rugăciuni, dulciuri, motiv pentru care mulțumim celor ce s-au implicat în buna desfășurare a întregii zile. De asemenea, se cuvine să mulțumim și

Consiliului Local și Primăriei Cristești pentru ajutorul oferit în cadrul acestui proiect catehetic.

La finalul festivalului, toți cei 200 de copii dimpreună cu însoțitorii lor au participat la o agapă creștină.

Se cuvine să aducem mulțumire lui Dumnezeu, Maicii Sfinte, Sf. Arhid. Ștefan _ ocrotitorul comunității noastre, dar și Sf. Cuv. Stelian _ ocrotitorul copiilor noștri, pentru această minunată întâlnire și în același timp să-i rugăm să ne binecuvânteze copiii noștri, familiile noastre și, nu în ultimul rând, țara noastră.

La mulți ani ROMÂNIA!

Pr. Bogdan Stelian Racoți

Lasă un comentariu