Diplomația ungară - România și Bulgaria ar fi meritat să fie primite în Schengen

Distribuie pe:

România și Bulgaria ar fi meritat să se alăture spațiului Schengen, deoarece își protejează cu seriozitate granițele și au făcut multe pentru a stopa migrația ilegală, a scris ministrul ungar de externe și al comerțului exterior, Péter Szijjártó, vineri, pe pagina sa de socializare.

“De ce nu s-au putut alătura, totuși? Ei bine, pentru că două state membre - Austria și Olanda - au respins prin veto primirea lor. Toți ceilalți au fost pentru. Acum, unde sunt comentatorii profesioniști, unde sunt cei îngrijorați pentru unitatea UE, unde sunt europarlamentarii care doresc să desființeze luarea deciziilor în unanimitate, unde sunt jurnaliștii liberali mainstream, care se plâng mereu, unde sunt birocrații de la Bruxelles, unde sunt miniștrii guvernelor liberale?”, a întrebat șeful diplomației ungare, citat de MTI.

Péter Szijjártó solicită ca această tăcere să fie comparată cu “zgomotul” care însoțește fiecare atitudine națională a maghiarilor, în cadrul disputelor de la Bruxelles.

“Mainstream-ul liberal a dat dovadă, încă o dată, de o ipocrizie fără margini: dacă o țară din Europa Centrală apelează la veto, este sfârșitul lumii, este distrugerea unității europene; dacă la veto apelează europenii vestici, atunci este în regulă”, a scris Péter Szijjártó. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu