Dezbatere, alături de persoane cu dizabilități

Distribuie pe:

Astăzi, 15 decembrie, începând cu ora 10.30, la Casa Deus Providebit din Târgu Mureș (Piața Trandafirilor nr. 61-63), în cadrul Programului FACE TO FACE destinat persoanelor cu dizabilități organizat de Asociația HIFA-România, cu suportul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, are loc o dezbatere, alături de persoane cu dizabilități. Prin intermediul acesteia se dorește găsirea de soluții în ceea ce privește problemele majore cu care se confruntă această categorie socială, dar și necesitățile acestora.

În cadrul dezbaterii, persoanele cu dizabilități vor formula întrebări în vederea identificării celor mai bune soluții de către factorii implicați.

Obiectivul întâlnirii vizează sensibilizarea autorităților în ceea ce privește problematica, protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Printre aspectele incluse pe ordinea de zi a dezbaterii se numără și: Formarea funcționarilor publici în ceea ce privește atenția îndreptată către persoanele cu dizabilități; Identificarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, atât în municipiu, cât și în cartiere - nu doar pe hârtie, ci și în practică; Accesibilitatea autobuzelor astfel încât să poată fi folosite independent și de către nevăzători; Întreținerea și punerea în funcțiune a ascensoarelor destinate persoanelor cu dizabilități, aflate în diferite puncte din oraș (Cetate, Bibliotecă, Mureș Mall etc.); Treceri de pietoni și intersecții accesibilizate pentru nevăzători; Toalete publice pentru persoane cu dizabilități; Uși accesibilizate; Trotuare și coborârea de pe trotuare - rampe exterioare (de exemplu la treceri de pietoni, sau în intersecții); Pavajul din centru care îngreunează deplasarea persoanelor cu dizabilități (ex. pavajul recent pus pe strada Poștei), ne spunea Simon Judit-Gyöngyi, președintele Asociației HIFA-România.

B.L.

Lasă un comentariu