Volodimir Zelenski va fi primit miercuri la Casa Albă și se va adresa Congresului Statelor Unite (oficial)

Distribuie pe:

“Vizita va sublinia angajamentul de neclintit al Statelor Unite față de sprijinirea Ucrainei atât timp cât este necesar, inclusiv prin furnizarea de asistență militară, umanitară și economică'', a declarat Karine Jean-Pierre.

Aceasta este prima deplasare externă a lui Zelenski de la începerea războiului lansat de Rusia împotriva Ucrainei, pe 24 februarie acest an. Precedenta vizită a avut loc la 1 septembrie 2021, când Volodimir Zelenski a fost primit în Biroul Oval, de Joe Biden.

Cu această ocazie, liderul de la Casa Albă urmează să anunțe un “nou pachet semnificativ de asistență pentru securitate pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva agresiunii ruse”.

Zelenski a confirmat și el vizita. “În drum spre SUA, pentru a consolida rezistența și capacitățile de apărare ale Ucrainei. Voi discuta despre cooperarea între Ucraina și Statele Unite. Voi avea și un discurs în Congres și o serie de reuniuni bilaterale”, a scris președintele ucrainean pe contul său de Twitter, potrivit EFE.

În timpul vizitei lui Volodimir Zelenski la Washington, Joe Biden va anunța “un nou pachet semnificativ de aproape 2 miliarde de dolari reprezentând asistență pentru securitate pentru Ucraina”, a spus un oficial de rang înalt al administrației americane.

Într-un mesaj adresat conaționalilor săi, liderul de la Kiev a accentuat că actuala săptămână este extrem de importantă pentru Ucraina “pentru a depăși această iarnă și anul viitor și pentru a obține sprijinul necesar”.

SUA au furnizat deja Ucrainei, conform estimărilor experților, sprijin în război în valoare de aproape 50 de miliarde de dolari, dintre care 20 de miliarde de dolari armament și asistență militară.

Administrația de la Washington și-a intensificat eforturile pentru a se asigura că alianța transatlantică care se opune invaziei ruse în Ucraina rămâne unită, notează Reuters.

Lasă un comentariu