Se caută fotografii, documente sau obiecte ale fostului primar Bernády

Distribuie pe:

Muzeul Județean Mureș pregătește o nouă expoziție de anvergură dedicată lui György Bernády, în Palatul Culturii, care va fi deschisă în 2023 și care va comemora activitatea și personalitatea marcantă a edilului de odinioară. Expoziția își propune să readucă în atenție aspectele știute sau mai puțin știute atât ale omului, cât și ale personajului public, reprezentat prin György Bernády - politician de calibru național, patron al artelor, francmason, călător american, soț și tată, prin intermediul relațiilor construite de-a lungul deceniilor.

Pregătirea expoziției va viza atât rezultatele celor mai noi cercetări științifice, cât implicarea activă a publicului, pentru care se realizează în definitiv această expoziție. În acest sens, facem un apel public către târgumureșeni și către toți cei interesați de personalitatea marcantă a lui Bernády György, care posedă sau au cunoștințe legate de fotografii, documente vechi sau au obiecte personale din epoca edilului și sunt disponibile spre a fi împrumutate specialiștilor muzeului pentru a fi expuse ulterior. Colectarea informațiilor, obiectelor și documentelor vechi se va face până la 31 ianuarie 2023. Detalii și informații despre campanie: pr@muzeulmures.ro sau 0749/91.29.92.

“Să construim împreună o expoziție și astfel, să (re)descoperim împreună perioada lui Bernády!”, ne îndeamnă cei de la muzeul Județean prin intermediul unui comunicat de presă.

Lasă un comentariu