Tăiere ilegală de arbori, oprită cu focuri de armă de către jandarmi, la Petelea, județul Mureș

Distribuie pe:

Gruparea de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș a anunțat, luni, că în timpul unei acțiuni de protejare a fondului forestier, jandarmii au oprit, cu focuri de armă, un grup de persoane care tăiau ilegal arbori, pe raza comunei Petelea.

“În cadrul unei acțiuni punctuale menite să protejeze fondul forestier național, duminică, 15 ianuarie a.c., în jurul orei 17.00, în zona localității Petelea, județul Mureș, echipaje din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile «Regele Ferdinand I» Târgu Mureș au auzit sunet de drujbe și au observat copaci mari căzând. S-au apropiat și au surprins în flagrant mai multe persoane ce tăiau, fără drept, arbori din fondul forestier național. Jandarmii au intervenit și le-au solicitat să se oprească, însă bărbații nu s-a supus somațiilor verbale, fugind spre localitate, prin urmare, unul dintre subofițeri a executat foc, în plan vertical, cu armamentul din dotare. În urma uzului de armă nu au rezultat victime sau pagube materiale. În urma intervenției, o persoană a fost reținută de către forțele de ordine”, a precizat Gruparea de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, într-un comunicat de presă, preluat de Agerpres.

Potrivit comunicatului, jandarmii au constatat și confiscat la fața locului mai mulți arbori tăiați din speciile carpen și stejar cu diametrele între 40 și 60 de centimetri, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 9.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate mai multe moto-fierăstraie abandonate în pădure și vehiculele folosite.

“S-au întocmit actele de sesizare penală pentru infracțiunea de tăiere fără drept de arbori și au fost înaintate organelor de poliție, pentru continuarea cercetărilor. Pentru a descuraja astfel de fapte, jandarmii vor intensifica acțiunile de prevenire și combatere a delictelor silvice în perioada următoare. Rămânem la datorie și reamintim cetățenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei oricând situația o impune”, se mai afirmă în comunicatul menționat.

Lasă un comentariu