Începem să culegem roadele investiției în infrastructură sportivă - Târgu Mureș, pus pe harta internațională a competițiilor de polo

Distribuie pe:

Președintele Federației Române de Polo, Alexandru Matei, a declarat, că primirea organizării turneului european al Cupei Mondiale 2023 (9-12 martie, Complexul Sportiv de Natație din Otopeni) reprezintă o recunoaștere a Ligii Europene de Natație (LEN) a muncii depuse de conducerea FRP din ultima perioadă. De asemenea, LEN a atribuit Federației Române de Polo organizarea turneului de calificare la Campionatul European de juniori Under-17. Turneul se va desfășura la Bazinul Olimpic ”Mureșul” din la Târgu Mureș, în perioada 16-19 martie. Selecționata României face parte din Grupa C, alături de Elveția, Moldova, Irlanda și Ucraina. Cele mai bune două echipe clasate în grupă se vor califica la Campionatul European ce va avea loc la Manisa (Turcia), în perioada 8-15 august.

Directorul Clubului Sportiv Mureșul (în a cărui proprietate și administrare se află complexul de natație), Cosmin Iuliu Pop, a declarat pentru ”Cuvântul liber” că ”într-adevăr am fost contactați de Federația Română de Polo în legătură cu această competiție. Suntem bucuroși că iată, la nici un an de la inaugurarea acestei investiții bazinul olimpic din Târgu Mureș devine gazda unei competiții sportive internaționale. Este un lucru benefic pentru oraș, pentru copiii care practică înotul și polo aici pentru că astfel sunt motivați să facă performanță. Acesta este, cu siguranță, doar începutul, bazinul nostru urmând a găzdui numeroase întreceri sportive internaționale”.

Complexul de natație din Târgu Mureș a fost inaugurat la 1 august 2022. Acesta are 2 bazine: unul de 50x25m și unul 25x12.5m, 800 de locuri în tribune, sediu administrativ pentru CS ”Mureșul” spații tehnice și anexe. Este al doilea bazin acoperit din România omologat pentru competiții naționale și internaționale, în țara noastră existând doar 3 astfel de bazine. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu