La Ceuașu de Câmpie și Livezeni, despre riscurile mediului virtual

Distribuie pe:

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor național.

Pe parcursul acestei săptămâni, specialiștii Centrului Regional Târgu Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au organizat, pentru con-

știentizarea cu privire la racolarea prin intermediul internetului, diverse activități de prevenire adresate tinerilor, elevilor, cadrele didactice și specialiștilor. De acestea au beneficiat și elevii Școlii Gimnaziale din comuna Livezeni, dar și cadrele didactice de la Școala Gimnazială din comuna Ceuașu de Câmpie, interesați de subiectul abordat. Cu acest prilej au fost prezentate dezavantajele utilizării mediului virtual și au fost atenționați asupra faptului că rețelele de socializare sunt principala sursă de racolare utilizată de traficanți.

Cadrele didactice au primit cu interes informațiile oferite, dar și filmulețele prezentate, și au ales să discute despre aceste lucruri și cu părinții elevilor la ședințele periodice pe care le organizează. Unii dintre ei și-au exprimat dorința de a promova mesajul Zilei Siguranței pe internet cu activități la clasele de elevi la care predau, semn că sunt interesați de siguranța acestora. Pentru sprijin în activități, profesorii au primit materiale de prevenire, care să îi ajute să identifice ușor o posibilă victimă a traficului de persoane.

“Le mulțumim atât cadrelor didactice, cât și doamnei director Mihaela Pop, care a facilitat această întâlnire, de la Ceuașu de Câmpie”, spunea comisar șef de poliție ZAHARIA Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Activități similare, pentru a marca Ziua siguranței pe internet, s-au desfășurat și la alte unități de învățământ din județ.

B.L.

Lasă un comentariu