De la Școala Gimnazială „Dacia” din Târgu Mureș, Patru reprezentanți la Olimpiada Națională de Matematică

Distribuie pe:

Când vine vorba de învățământ de calitate, Școala Gimnazială „Dacia”, Târgu Mureș se numără printre acele instituții din județ în care educația se realizează la cel mai înalt nivel. O dovadă în acest sens o constituie faptul că cinci elevi ai Școlii Gimnaziale „Dacia”, Târgu Mureș participă, în aceste zile, la etapa națională a olimpiadelor școlare. Vă invit să-i cunoaștem!

Rareș Cojocnean este elev în clasa a VII-a A, are 13 ani și este pentru a doua oară la Olimpiada Națională de Matematică, competiție care se desfășoară la Cheile Grădiștei în perioada 10 – 14 aprilie. Foarte ambițios, perseverent și cu o minte ageră, Rareș a găsit în matematică o pasiune.

Pentru el, problemele din culegerea de matematică nu sunt altceva decât noi provocări, iar rezolvarea lor îi oferă o mare satisfacție. În acest an școlar a fost premiat la numeroase concursuri județene și interjudețene, fapt care dovedește o pregătire temeinică și constantă la școală, în timpul liber și la cursurile Centrului Județean de Excelență la Matematică și pe cele ale Centrului de Excelență „Hai la olimpiadă!”.

Radu Iudean are 13 ani, este elev în clasa a VI-a A, și, după multe alte premii obținute de-a lungul timpului, a reușit, în acest an, performanța de a se califica la Olimpiada Națională de Matematică, desfășurată în perioada 10 – 14 aprilie la Slobozia.

Serios și isteț, Radu este un elev cu rezultate bune la toate disciplinele, matematica fiind cea care îl atrage cel mai mult prin faptul că aceasta nu presupune noroc și ghicirea rezultatelor, ci raționament și logică. Reușitele sale se datorează unei pregătiri constante, atât în orele de la școală, cât și în afara acestora, el frecventând săptămânal cursurile celor două centre de excelență pe care le urmează.

David Mathe, elev în clasa a VII-a C, are 14 ani și este calificat la Olimpiada Națională de Matematică de la Cheile Grădiștei, experiență de care promite să se bucure din plin. Este o performanță care îl bucură nespus de mult, dar care îi oferă, în același timp, motivația de a se pregăti intens. Matematica îi trezește interesul prin complexitatea ei. Fire rațională,

David simte că provocările matematice îi pun la încercare ingeniozitatea și creativitatea. Conștiinciozitatea cu care se pregătește (la școală, la cursurile celor două centre de excelență, sau în timpul liber) și pasiunea pentru matematică i-au adus mai multe premii la nivel județean și interjudețean.

Tudor Șipoș are 13 ani și este coleg de clasă cu Radu. După mai multe premii și mențiuni obținute la nivel județean, Tudor s-a calificat la Olimpiada Națională de Matematică de la Slobozia, unde speră că va avea parte de o experiență frumoasă și de un rezultat bun.

Îi place lumea cifrelor fiindcă îi pare că o poate regăsi în tot ce ne înconjoară, astfel că o aprofundează săptămânal prin participarea la pregătirile Centrului Județean de Excelență la Matematică și pe cele ale Centrului de Excelență „Hai la olimpiadă!”.

Viktoria Porkolab este elevă în clasa a VII-a D și are 14 ani. O fată liniștită, sensibilă, dar determinată, Viktoria este pasionată de literatură și a reușit performanța de a se califica la etapa națională a Olimpiadei de Limba și literatura maghiară „Mikes Kelemen” desfășurată la Gheorgheni între 12 și 16 aprilie. Crede că această competiție îi va oferi posibilitatea să-și demonstreze creativitatea și să-și valorifice plăcerea lecturii.

„E o săptămână intensă pentru mine. Trăiesc alături de copii și de colegele mele care i-au pregătit emoțiile competiției. Îmi doresc ca pentru fiecare dintre ei această participare la etapa națională a olimpiadei să reprezinte o experiență frumoasă, care să-i îmbogățească sufletește și intelectual. Sunt mândră de faptul că Școala Gimnazială „Dacia” are patru reprezentanți la Olimpiada Națională de Matematică. E o performanță! O realizare care se datorează în mod special dăruirii, muncii și pasiunii pe care doamnele profesoare Nicoleta Todoran și Angela Stoica le demonstrează zilnic în pregătirea elevilor. De asemenea, este demnă de apreciat și munca doamnei profesoare Gaspar Melinda care a ghidat pașii Viktoriei prin literatura maghiară. Le mulțumesc tuturor, dascăli și elevi, pentru că fac cinste școlii noastre”, spunea prof. Mihaela Gabriela Șanta, director la Școala Gimnazială „Dacia” din Târgu Mureș.

B.B.

Lasă un comentariu