Alocația pentru susținerea familiei - Bani pentru copiii în vârstă de până la 18 ani

Distribuie pe:

Alocația pentru susținerea familiei este destinată familiilor cu venituri reduse, care au în creștere și îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani și are ca scop asigurarea unor condiții mai bune de îngrijire și educare a copiilor, precum și stimularea frecventării cursurilor unei forme de învățământ de către copiii în vârstă de până la 18 ani.

Alocația se acordă, la cerere, familiilor care au venituri nete lunare pe membru de familie de până la 634 de lei și este condiționată de prezența fără întrerupere la cursuri a copiilor.

Cuantumul este cuprins între 90 lei/lună și 512/lună, în funcție de venitul mediu net lunar pe membru de familie, numărul copiilor din familie și tipul familiei.

La stabilirea venitului net al familiei, nu se iau în calcul sumele provenite din alocația de stat, bursele școlare sau drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES).

Sumele se acordă pe bază de cerere și declarație pe propria răspundere, însoțită de actele doveditoare cu privire la componența familiei, veniturile acesteia și dovada privind frecventarea cursurilor școlare de către copiii aflați în întreținere. Documentele se vor depune la sediul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, str. Gheorghe Doja nr. 9, camera 8, Registratură (program: luni-vineri, 8-12, marți și joi: 14 - 16) sau la adresa de e-mail: registratura.das@tirgumures.ro., iar informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon: 0365/43.08.59 de luni până vineri, între orele 8 și 15.

Potrivit legislației în vigoare, plata alocației pentru susținerea familiei se diminuează cu 20% sau cu 50%, în raport cu numărul de absențe nemotivate de pe parcursul unui semestru școlar (10, respectiv 20 de absențe) și se modifică dacă elevul are mai mult de 20 de absențe nemotivate într-un semestru, precizează DAS Târgu Mureș. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu