Curiozități din lumea în care trăim

Distribuie pe:

Cu cât îmbătrânim, cu atât este mai dificil să existe lucruri care să ne mai uimească. Totuși, mai exista diferite fapte care ne uimesc zi de zi.

* Oamenii sunt singurele ființe care roșesc. Înroșirea feței pe fond emoțional este rezultatul unui impuls, pozitiv sau negativ, de la nivelul psihicului, care scoate la iveală slăbiciuni ale conștiinței umane în raport cu influența pe care o au cei din jur.

* Nările tale funcționează pe rând. Când respirăm, o nară face cea mai mare parte a muncii la un moment dat, sarcinile schimbându-se la fiecare câteva ore.

* Butoanele (clanța, mânerul) din ușă realizate din cupru se auto-dezinfectează. Cuprul și aliajele sale, cum ar fi alama, au fost mult timp materiale populare pentru fabricarea butoanelor ușilor. Se pare că acest lucru nu se face doar pentru că nuanța metalului îl face să arate frumos. De fapt, s-a descoperit că materialul ucide bacteriile.

* Lovind capul de un perete timp de o oră, poți arde 150 de calorii, sau vă puteți plimba câinele timp de 45 de minute, care, de asemenea, arde 150 de calorii - și este mult mai puțin dureros.

* Cea mai veche glumă despre “mama ta” a fost descoperită pe o tabletă babiloniană veche de 3.500 de ani.

* Strugurii se aprind în cuptorul cu microunde. Un studiu din martie 2019 a raportat că flăcările apar ca urmare a electronilor și a ionilor liberi care se formează în plasmă atunci când strugurii se încălzesc.

* Folia cu bule a fost inițial inventată ca tapet.

* Premiul Nobel pentru Pace vine de la Alfred Nobel, inventatorul dinamitei.

* Înainte de 1913, părinții își puteau trimite copiii la bunica prin poștă - prin serviciul poștal. În ciuda declaraților oficialilor poștei de la acea vreme că nu este uman să transporți oameni în aceste condiții, cel puțin cinci copii au fost expediați oficial și livrați între 1913 și 1915.

* Norvegia are cavaler un pinguin, pe nume Brigadier Sir Nils Olav III. El este mascota și colonelul-șef al Gărzii Regelui Norvegiei și este al treilea pinguin rege care slujește. Primul pinguin, Sir Olav, a servit între 1972 și 1987.

* Este ilegal în Elveția să vă tundeți peluza duminica. În Elveția, nu aveți voie să vă tundeți peluza, să construiți orice, să vă spălați mașina sau să spânzurați hainele pentru a se usca duminica. Elvețienii cred că duminica este o zi pentru odihnă, iar treburile casnice zgomotoase și enervante nu ar trebui să interfereze cu relaxarea tuturor.

* Merele îți oferă mai multă energie decât cafeaua. Ia în considerare sa servești un măr în loc să cumperi o ceașcă de cafea. Datorită conținutului ridicat de carbohidrați, fibre, vitamina C și minerale, consumul de mere este opțiunea perfectă (și sănătoasă) pentru a vă ajuta să rămâneți energizant toată ziua.

* Numele original pentru motorul de căutare Google era Backrub. A fost redenumit Google după googol, care este numărul unu urmat de 100 de zerouri. (about.google)

* Înainte de 1800, oamenii aveau un “primul” și “al doilea somn”. Dormeau 3-4 ore, se trezeau 2-3 ore pentru a face un anumit tip de activitate, apoi se întorceau la culcare până dimineața.

(Sursa: https://999curiozitati.ro/21-de-curiozitati-amuzantemate/)

Lasă un comentariu