România, locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică

Distribuie pe:

România a obținut locul I pe țări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, care a avut loc în Turcia, anunță Ministerul Educației.

Elevii români au câștigat două medalii de aur, trei de argint și una de bronz.

“Vești minunate primite în această seară! România a obținut locul I pe țări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfășurată în Antalya, Turcia! Felicitări elevilor din lot, care se întorc acasă cu două medalii de aur, trei de argint și una de bronz”, a transmis Ministerul Educației, joi seară, într-o postare pe Facebook.

Astfel, David Andrei Anghel, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, a obținut medalie de aur și punctaj maxim.

Vlad-Titus Spataru de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, a luat medalie de aur, în timp ce Andrei Moldovan, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, Robert Dragomirescu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, și Toma Edward Torac, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, au primit medalii de argint.

Medalia de bronz a fost obținută de Andrei Giovani Chiriță, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București.

Coordonatorii lotului sunt conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe, profesor la Facultatea de Matematică a Universității București, și profesorul Marius Perianu, de la Colegiul Național “Ion Minulescu” din Slatina.

Lasă un comentariu