Stimații mei prieteni, iubitori ai dialogului cultural de secol XXI

Distribuie pe:

Am luat act, cu regret, de actuala bulversare accentuată a educației românești. Această atmosferă de proteste, prelungite și punând sub semnul întrebării destinul atâtor generații de copii, nu avea cum să ne lase indiferenți! Consider că există și interese meschine și contrare principiilor unei bune educații, interese care în aceste zile și-au arătat adevărata față.

Din acest motiv am ajuns la concluzia că, pentru o perioadă nedeterminată, activitățile Grupului Cultural Reghinean, vor avea și ele de suferit. O soluție “de avarie” există însă: să mergem în grup restrâns la “Sala de Lectură” a Bibliotecii Reghin, din str. Republicii, să ne prefacem că citim, dar să și intrăm în dialog cultural.

Și voi și eu, avem atâtea întrebări legate de: educație, istorie, literatură, artă, psihologie, dezvoltare personală..., la care doar împreună vom putea găsi răspunsuri mai aproape de realitate.

“Continuitate, modele, tradiții de bună practică managerială...?” - doar o tristă manifestare legată de demagogie și ipocrizie culturală pe termen mediu și lung!

În viitor, voi răspunde, cu drag și mult interes, la inițiativele de dialog cultural de genul celor dorite de noi, atunci când am decis împreună că merită și intenționăm să să avem și un alt gen dialog cultural, decât cel de până acum!

Multe mulțumiri și recunoștință d-nei Anabella Holircă, pentru disponibilitatea de a rezolva problema unei locații adecvate activității GDC Reghin, dar vremurile pe care le trăim nu par să fie favorabile intențiilor noastre inițiale de dialog cultural! Rămâne să așteptăm vremuri mai bune - vremea frumoaselor activități culturale, inițiate de distinsul om de cultură, care a fost prof. Marin Șara, a trecut.

DORIN CREMENE

Lasă un comentariu