La Campionatul Balcanic de Judo, noi performanțe ale sportivilor mureșeni

Distribuie pe:

Sport Club Dimas a fost prezent și la Campionatul Balcanic de Judo rezervat sportivilor U13. La competiție, ce s-a desfășurat la Sibiu, au participat doar medaliații campionatelor din țările balcanice. Cu toate că puternica reprezentativă a Turciei a cucerit numeroase medalii de aur argint și bronz, uneori toate cele trei medalii din cadrul unei singure categorii, clasându-se, în final, pe locul I pe națiuni, printre medaliați s-a aflat și singura reprezentantă a Clubului Dimas, Larisa Ferenczi, clasată pe un meritoriu loc 3 în cadrul categoriei 48 kg. Beneficiara a unui tur liber, Larisa a câștigat în turul 2 prin neprezentarea adversarei, turcoaica prezentându-se la saltea cu 15 secunde întârziere, suficient pentru ca arbitrii să acorde decizia sportivei noastre. În următorul meci, cât și în lupta pentru medalia de bronz, Larisa și-a învins adversarele în mai puțin de 30 de secunde, prin două procedee extrem de spectaculoase, exersate îndelung la antrenamente. Singura înfrângere, din semifinale, a survenit tot în fața unei turcoaice, cea care avea să și câstige aurul balcanic al categoriei.

Așadar, după titlul balcanic obținut în urmă cu trei săptămâni de Ciumaș Adelina la Podgorica, Sport Club Dimas își adaugă în palmares și o medalie de bronz, prin Larisa Ferenczi. La pregătirea sportivelor pentru cele două competiții au participat/ajutat/încurajat și ceilalți componenți ai lotului de judo, cărora merită să le menționăm numele: Băltățanu Iannis, argint anul acesta la naționale, Huza Cosmin, medaliat și el cu bronz la naționale, Băltățanu Patrick, Kacso Brigita, Dascaliuc Andrei, Szocs Kristof, Petruț Raul, Ghincea Roberta, Săndulescu Bogdan. O mențiune specială pentru “maratonista” Clubului, Elisa Nistor, care parcurge zilnic 60 de kilometri dus-întors pentru a fi prezentă la antrenamente! De altfel, Elisa a câștigat în urmă cu două săptămâni medalia de bronz la importantul Turneu Internațional București, rezervat sportivilor U18!, spuneau reprezentanții Sport Club Dimas. Aceștia trimiteau “un gând bun și Paulei Iacob, campioană și multiplă medaliată la campionatele naționale, vicecampioană balcanică, “veterana” grupei de junior, care practică judo de 11 ani (și împlinește 16 în iulie!) și care, în urmă cu 2 luni, la un antrenament obișnuit, și-a rupt tibia, accidentarea urmând să o țină departe de saltea aproximativ un an!

Urmează Campionatele Naționale pentru cei mai mici judoka, concurs ce va avea loc săptămâna viitoare, la Bacău, unde sperăm, din nou, la evoluții bune ale sportivilor noștri, apoi o binemeritată - dar scurtă!- vacanță, după care Clubul Dimas își începe din nou pregătirea, atât de necesară pentru obținerea de noi performanțe, cucerirea de noi titluri și medalii!”

Antrenorul clubului, sensei Remus Dima, se declară mândru de sportivii pe care-i pregătește și foarte mulțumit de rezultatele spectaculoase obținute împreună!

L.O.

Lasă un comentariu