Victor Prodan, primarul orașului Ungheni: “Cele mai importante momente ale istoriei României de azi și de ieri s-au petrecut sub culorile drapelului nostru național!”

Distribuie pe:

În 26 iunie 2023 sărbătorim Drapelul Național ca simbol al identității statului român și al românilor de pretutindeni!

“Cele mai importante momente ale istoriei României de azi și de ieri s-au petrecut sub culorile drapelului nostru național! Fie zile de sărbătoare, fie momente dificile, fie chiar momente omagiale, precum este cel de astăzi, tricolorul este ambasadorul nostru al tuturor românilor, indiferent de locul în care ne aflăm și de momentul pe care îl trăim! La mulți ani drapelului național! La mulți ani, România!”, a transmis primarul orașului Ungheni și al localităților aparținătoare, domnul Victor Prodan.

Ziua Drapelului Național a fost instituită la data de 26 iunie, prin Legea 96/1998!

Simbolistica celor 3 culori este următoarea: Albastrul semnifică libertatea; Galbenul semnifică dreptatea; Roșul simbolizează frăția!

După sute de ani, în care cele trei culori au dăinuit arborate pe stindardele de luptă ale dacilor, ale revoluționarilor români, în mănăstirile românești de-a lungul veacurilor și pe diplome înnobiliare, primul Domn român al Principatelor Române, Alexandru Ioan Cuza, a promovat cele trei culori, afirmând faptul că “STEAGUL ESTE ROMÂNIA!”

La mulți ani, România!

Lasă un comentariu