Încă 5,9 km de drum vor fi asfaltați în Comuna Zagăr! În comună se lucrează intens la multe proiecte!

Distribuie pe:

Astăzi, primarul comunei Zagăr, dl Claudiu Pătrușel, semnează un nou contract de finanțare pentru dezvoltarea comunității pe care o reprezintă. Este vorba despre finanțarea prin Programul National de Investiții “Anghel Saligny”, cu suma de 7.027.807,49 de lei, a lucrărilor de modernizare a drumului comunal DC 63 din Zagăr.

Contribuția din bugetul local pentru acest proiect este de 2.144.209 lei.

După ce a finalizat modernizarea străzii Morii și a trotuarelor aferente, din bugetul comunei, lucrări în valoare de 842.853 de lei, Claudiu Pătrușel vrea să “închidă” acest capitol printr-o nouă investiție, tot din bugetul comunei, prin asfaltarea celor 1,8 kilometri de străzi interioare.

Astfel comuna va avea toate arterele asfaltate.

În această perioadă se află în derulare investiția privind reabilitarea, extinderea și dotarea infrastructurii educaționale de la Școala Gimnazială Zagăr, proiect în valoare de 5.468.000 de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR).

De asemenea, sunt în execuție lucrările la Căminul Cultural din Zagăr, investiție de 1.639.000 de lei, finanțată prin AFIR.

Un proiect ambițios este cel cu privire la concesionarea a 50 de hectare de pășune, în vederea realizării unui parc fotovoltaic, ceea ce va genera venituri anuale la bugetul local. Vom afla rezultatele în 6 iulie, data deschiderii ofertelor.

Iată cum un primar tânăr reușeșete să aducă un suflu nou și să contribuie, continuu, la dezvoltarea comunei pe care o reprezintă.

Felicitări, Claudiu Daniela Pătrușel! Felicitări întregii echipe! Mult succes în implementarea proiectelor!

Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu