Târgu Mureș: SGA, exercițiu de simulare pentru prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor

Distribuie pe:

Ieri, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureș a dat startul, ieri, de la ora 8.00, exercițiului de simulare pentru prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor

Zona în care se desfășoară exercițiul este pe malul și digul stâng al râului Mureș, în amonte de Barajul de Priză nr. 2 din Târgu Mureș.

Obiectivul exercițiului este testarea timpului de reacție și a echipamentelor din dotare pentru îmbunătățirea modului de acționare în cazul apariției situațiilor de urgență generate de inundații.

În cadrul exercițiului se construiește o linie de apărare mixtă din hidrobaraje și panouri Aquafence de-a lungul digului de apărare de pe râul Mureș. Se pun în funcțiune motopompele de mică și mare capacitate în vederea verificării modului de funcționare și depistarea eventualelor probleme întâlnite pe parcurs. La testare participă salariați din cadrul formațiilor de lucru Luduș F6 (SH Mureș), Bălăușeri F2 (SH Târnăveni), Sighișoara F3 (SH Sighișoara), Gurghiu F1 (SH Reghin) coordonați de șefii formațiilor “Precizăm că, activitățile exercițiului de simulare sunt programate etapizat, astfel încât toate formațiile de lucru din cadrul să fie implicate”, au transmis cei de la SGA Mureș. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Foto: facebook SGA Mureș - Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș

Lasă un comentariu