Târgu Mureș: O nouă “față” pentru Platoul Cornești

Distribuie pe:

În ședința ordinară de mâine, consilierilor locali li se vor supune dezbaterii, spre aprobare, indicatorii tehnico-economici și Studiul de Fezabilitate aferent investiției “Reamenajare alee acces Zoo și creare zonă alternativă de tip Food Court în afara fondului forestier”. Practic este vorba despre reamenajarea aleii care duce spre Grădina Zoologică, acolo unde acum sunt amplasate acele chioșcuri de alimentație publică, unele chiar pe linia ferată a trenulețului și care au un aspect care lasă de dorit. Prin acest proiect se vrea crearea unei zone de alimentație publică tip Food Court precum și amplasarea mai multor toalete publice. Conform documentelor publice, valoarea minimă a investiției va fi de 7.007.596,26 lei (cu TVA), iar valoarea maximă de 8.836.534,64 lei (cu TVA). Prin acest studiu se propune demolarea sau îndepărtarea actualelor chioșcuri aflate de-a lungul aleii principale.

În proiect sunt prevăzute 10 chioșcuri. “Construcția va fi o construcție ușoară, mobilă, pe fundații independente de dimensiuni reduse. Construcția se va realiza pe structură metalică tip panouri sandwich în totalitate. Exteriorul containerului va fi placat cu lemn termotratat conform planșelor”, se arată în studiu.

Între chioșcuri se vor amplasa diferite tipuri de mobilier, realizate din lemn și metal: masă + bănci tip picnic (așezate circular); masă înaltă (110 cm) fără scaune; masă cu scaune rotative, coșuri pentru gunoi menajer, coșuri pentru gunoi selectiv, stații pentru dezinfectarea mâinilor (la intrări în zona food court), scrumiere, suport biciclete, pânză parasolar (fildeș, bej, portocaliu) (agățate de căsuțe și de stâlpi din lemn și otel galvanizat); pe dâmb: bănci din lemn rotund așezate pe piatră spartă. De asemenea, vor fi prevăzute toalete publice pentru femei, bărbați și pentru persoane cu dizabilități.

Lasă un comentariu