Ministrul agriculturii: Am fost zilele trecute prin mai multe magazine; prețul alimentelor de bază a scăzut

Distribuie pe:

Prețul alimentelor de bază a scăzut în urma implementării Ordonanței privind plafonarea adaosului comercial, a afirmat miercuri Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, la deschiderea unui magazin în București.

“Am fost zilele trecute prin mai multe magazine pentru a vedea cum a fost implementată Ordonanța privind plafonarea adaosului comercial. Am identificat lucruri foarte bune - și în magazinele din rețeaua dvs. prețul alimentelor de bază a scăzut. M-aș bucura foarte mult ca și în acest magazin, împreună să identificăm și să vedem prețurile scăzute la cele 14 produse agroalimentare, așa cum au fost transpuse în Ordonanță”, a declarat Florin Barbu.

El a mulțumit reprezentanților Kaufland pentru acest efort comun în a sprijini românii cu venituri mici și medii “în lupta cea mai grea cu prețurile la produsele agroalimentare”.

“Știu că aveți un parteneriat cu Casa Unirea, aveți un parteneriat foarte bun cu producătorii locali – și m-aș bucura foarte mult ca acest parteneriat să continue, să-l consolidați mai mult, astfel încât pe rafturile magazinelor dvs. să fie cât mai multe produse românești”, a adăugat ministrul Agriculturii, la deschiderea magazinului Kaufland din Șos. Fabrica de Glucoză.

Potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenței, prețurile medii ale alimentelor de bază din marile lanțuri comerciale au scăzut cu până la 34%, în contextul aplicării prevederilor ordonanței privind plafonarea adaosurilor comerciale, cele mai mari reduceri fiind la fructe și legume.

La 1 august 2023, a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență a Guvernului care stabilește măsuri temporare de combatere a creșterii excesive a prețurilor la 14 grupe de alimente de bază: pâine, lapte, brânză, iaurt, făină, mălai, ouă, ulei de floarea-soarelui, carne proaspătă de pui, carne proaspătă de porc, legume proaspete vrac, fructe proaspete vrac, cartofi proaspeți vrac și zahăr. (Agerpres)

Lasă un comentariu