La Băgaciu, activități interactive ale polițiștilor pentru creșterea gradului de siguranță în rândul celor tineri

Distribuie pe:

La invitația Asociației Leontina-Mir-Băgaciu, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Mureș, Biroului Siguranță Școlară și Serviciului Criminalistic au participat la o întâlnire cu rol educativ, destinată copiilor, în comuna Băgaciu.

Scopul activităților a fost reprezentat de asigurarea cunoașterii de către cei tineri a celor mai importante reguli de prevenire a faptelor antisociale, în special a celor referitoare la siguranța în trafic, pe internet sau în viața de zi cu zi.

Aproximativ 60 de tineri, de la copii la adolescenți, au participat la jocurile interactive organizate de echipele de polițiști prevenire-siguranță școlară-criminalistic, înțelegând astfel importanța respectării recomandărilor ce emană de la structurile care vin în sprijinul cetățenilor.

Cei mici au luat parte la exerciții de siguranță rutieră, activități de amprentare, având, totodată, ocazia de a observa trusele și echipamentele criminalistice specifice, autospeciala de poliție, dar și ajutorul pe care îl poate furniza un câine de urmă în desfășurarea activităților polițienești.

Alături de polițiști au fost prezenți și reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Mureș, completând astfel paleta de cunoștințe pe care orice tânăr ar trebui să le cunoască, informează IPJ MUREȘ.

Lasă un comentariu