Primarul din Sângeorgiu de Mureș, nemulțumit de răspunsul CNAIR privind situația Centurii Târgu Mureș

Distribuie pe:

Sófalvi Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, a postat, marți, răspunsul oficial primit de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la solicitarea sa privind situația Centurii de Ocolire a municipiului Târgu Mureș, Ernei - Corunca. Localitatea Sângeorgiu de Mureș ar fi beneficiară directă a finalizării acestei investiții, traficul de tranzit fiind deviat pe traseul centurii. Se știe câte evenimente rutiere nedorite au avut loc pe raza acestei comune, cauzate de viteza excesivă, traficul aglomerat, mai ales de autocamioanele de mare tonaj, dar și de poluarea de care sângeorzenii au parte din această cauză. “Ne preocupă acest lucru pentru că acest drum de centură va ocoli și Sângeorgiu de Mureș, astfel circulația infernală care este pe DN 15 se va reduce și pe strada noastră «Principală», în special cea a mașinilor de mare tonaj, ceea ce va însemna mai puține accidente, mai puține ambuteiaje în orele de vârf, mai puțin zgomot și trepidații”, a scris primarul în postarea sa.

El a prezentat și adresa oficială de la CNAIR în care se arată că: “În prezent, proiectul tehnic - Actualizarea documentației tehnice PT + DDE - varianta de ocolire Târgu Mureș, a fost predat în data de 07.07.2023, aflându-se în analiză la auditorul de siguranță rutieră. După implementarea eventualelor recomandări din partea auditorului și prezentarea în comisia tehnico-economică a CNAIR SA, precum și după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, se va organiza procedura de licitația lucrărilor de execuție cu termen de atribuire și ordin de începere lucrări în primăvara/vara anului 2023”.

Vădit nemulțumit de adresa primită, Sófalvi Szabolcs a scris că “răspunsul oficial primit recent cuprinde un text standard... și nu prea actualizat cu termenele reale”. El a mai adăugat că “păi... vara e pe terminate... nu prea credem că se va începe în acest an... dar să sperăm că anul viitor, într-adevăr, se vor apuca de continuarea lucrărilor!”. (D.B.)

Dragoș Bardoși

(foto: Sofalvi Szabolcs Facebook. DN 15 - Sîngeorgiu de Mureș)

Lasă un comentariu