Târgu Mureșul, dar și întreaga lume medicală din România, a pierdut un om de mare valoare - Prof. univ. dr. Tiberiu BĂȚAGĂ a trecut în eternitate

Distribuie pe:

Ieri a avut loc, la Biserica de Piatră din Târgu Mureș, înmormântarea regretatului prof. univ. dr. Tiberiu Bățagă, unul dintre cei mai apreciați medici ortopezi din România, care s-a bucurat de o recunoaștere internațională la cel mai înalt nivel. Trecerea sa în eternitate, la vârsta de doar 63 de ani, i-a șocat pe toți cei care l-au cunoscut. Mesajele din partea lumii medicale mureșene nu au contenit în zilele care au trecut.

Mai jos redăm și noi două dintre mesajele de condoleanțe transmise de Universitatea de Medicină, Farmacie, științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, unde Tiberiu Bățagă era profesor, și al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, acolo unde renumitul medic era șeful Clinicii de Ortopedie - Traumatologie.

“Comunitatea academică a UMFST «G.E. Palade» Tg. Mureș își exprimă regretul profund față de trecerea în eternitate a domnului profesor universitar doctor Tiberiu Bățagă, un profesionist desăvârșit în domeniul ortopediei și traumatologiei, un nume foarte apreciat pe plan național și internațional, cadru didactic la UMFST «G.E. Palade» Tg. Mureș și la filiala din Hamburg a Universității. Domnul profesor Tiberiu Bățagă a fost mentor pentru generații de studenți și medici rezidenți. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!”

“Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și întreg colectivul Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie transmit sincere condoleanțe și se alătură cu multă compasiune familiei BĂȚAGĂ, în aceste momente grele, prilejuite de trecerea prematură în eternitate a domnului prof. dr. Tiberiu BĂȚAGĂ, cel care a coordonat Secția Clinică Ortopedie și Traumatologie timp de 17 ani și un nume foarte apreciat pe plan național și internațional în domeniul ortopediei și traumatologiei.

În luna iunie a acestui an, prof. dr. Tiberiu Bățagă a devenit primul ortoped din România care a fost acceptat ca membru al Comitetului pentru artroplastia de genunchi ISAKOS, la cel de-al 14-lea Congres Bienal al International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine, care se desfășoară la Boston, SUA.

Dispariția sa lasă un gol imens în rândul discipolilor săi și a multor generații de studenți, fiind o pierdere inestimabilă pentru comunitatea medicală mureșeană.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Lasă un comentariu