Rafila anunță indemnizații de până la 1.000 de lei pentru medicii care fac gărzi. Nu vor intra în plafonul de 30% pentru sporuri

Distribuie pe:

Este vorba despre indemnizații de 500 - 1.000 de lei pentru medici specialiști și de 250 - 500 de lei pentru rezidenți.

“Au fost niște precizări legate de acordarea acelor indemnizații personalului medical; medicilor care efectuează gărzi, în valoare de 500 până la 1.000 lei.

Am introdus o nouă categorie pe care nu trebuie în niciun fel să o marginalizăm, dimpotrivă, trebuie s-o încurajăm să lucreze și să rămână în sistemul de sănătate în România. Se vor acorda indemnizații la jumătate din valoarea pentru un medic specialist, adică între 250 și 500 de lei, pentru efectuarea de gărzi de către medicii rezidenți.

Deci tinerii medici vor beneficia și ei, la rândul lor, de această indemnizație”, a spus Rafila, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria.

Ordonanța de urgență conține prevederi legate de acordarea unor indemnizații pentru asistenții medicali, moașe și alte categorii de personal.

“De asemenea, sunt precizări legate de administrarea sau de acordarea unor indemnizații pentru asistenții medicali, moașe și alte categorii de personal, în valoare de 500 de lei și a sporurilor pentru cei care efectuează ture.

Și un lucru foarte important, așa cum l-am discutat și mi l-am asumat în întâlnirile cu sindicatele, este vorba de renunțarea la includerea în plafonul de 30% pentru sporuri a tuturor acestor indemnizații care sunt acordate în acest moment, încât să nu mai existe niciun fel de impediment în acordarea lor”, a spus ministrul.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu anunța înaintea ședinței de guvern că urmează să fie adoptată ordonanța de urgență convenită cu sindicatele din domeniul sanitar privind unele drepturi salariale, în special plata gărzii și plata voucherelor de vacanță.

“Adoptăm ordonanța de urgență convenită cu sindicatele din domeniul sanitar privind unele drepturi salariale, în special plata gărzii și plata voucherelor de vacanță. Este o promisiune pe care Guvernul României și-o respectă. Mă aștept ca și cadrele sanitare să răspundă pe măsură, așa cum au făcut medicii care au venit de acasă în noaptea tragediei de la Crevedia, să opereze urgent pacienții ajunși la spital”, a subliniat premierul. (Agerpres)

Lasă un comentariu