Soós Zoltán: Suntem al treilea municipiu reședință din țară care trece la digitalizarea piețelor!

Distribuie pe:

“În viitor, încasarea taxelor și impozitelor în piețele agroalimentare din Târgu Mureș va fi digitală. Acest lucru va face ca administrarea să fie mai simplă și mai eficientă - fără documente scrise de mână. Prin acest nou mod de lucru în piețe, municipiul Tg. Mureș este al treilea municipiu reședință de județ care trece la digitalizarea activității de încasare a taxelor și tarifelor în piețe”, Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

Alături de Valer Ujică, Directorul S.C. Administrator Imobile și Piețe S.R.L., primarul Soós Zoltán a susținut joi, 7 septembrie, o conferință de presă pentru a anunța detaliile programul de digitalizare, implementat deja în cadrul piețelor din oraș, cu scopul de a facilita cele mai bune servicii, atât operatorilor economici și producătorilor locali, dar și târgumureșenilor.

“Piața a jucat întotdeauna un rol important în istoria orașului - fără ea, orașele, așa cum le cunoaștem astăzi, nu s-ar fi dezvoltat. Un oraș modern nu numai că își păstrează tradițiile prin dezvoltarea piețelor, dar se străduiește, de asemenea, să ofere servicii mai bune cetățenilor săi. Prin urmare, atunci când vorbim despre dezvoltarea orașului nostru, ne referim și la modernizarea piețelor sale”, a precizat primarul.

“La nivelul fiecărei piețe este montat un monitor pe care este afișată diagrama pieței respective, modul de amplasare a meselor și a spațiilor comerciale. De asemenea, pe fiecare masă este afișat codul QR care cuprinde numele și prenumele producătorului sau comerciantului, localitatea de domiciliu, atestatul de producător cu serie și număr și ce produse se comercializează. Acest cod poate fi citit prin scanare de către cei interesați”, Ujică Valer, director SC Administrator Imobile și Piețe SRL.

Nu în ultimul rând, primarul a anunțat că la nivelul autorității locale se află în lucru un studiu de fezabilitate pentru modernizarea integrală a Pieței Armatei.

“În cadrul acestui proiect ambițios vom construi locuri de parcare la demisol și se va reînnoi și structura pieței, cu spații clar delimitate pentru agenții economici și în conformitate cu normele legale. Această piață funcționează din anii '90 și în afară de câteva reparații minore și un gard urât... nu s-a mai făcut nimic de atunci. Promit că vom schimba asta! Oamenii care locuiesc acolo merită să li se reducă traficul, iar vânzătorii merită să aibă condiții de lucru decente după 30 de ani”, a declarat primarul Soós Zoltán.

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Lasă un comentariu