Subvenție pentru porumb siloz

Distribuie pe:

Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat că intenționează să lanseze o nouă subvenție, ce urmează să fie implementată din campania 2024. Valoarea acesteia e de 260 de euro/hectar, suma totală ce urmează a fi primită ajungând la un total de 460 euro/hectar. De sprijinul financiar vor beneficia fermierii care pot dovedi că au o încărcătură de 3 bovine pe hectarul de porumb siloz. Noua schemă de plată va fi introdusă și în Planul Național Strategic, fiind denumită “PD-26 - Sprijin cuplat pentru venit - Porumb pentru siloz”.

“Am identificat în Planul Național Strategic această schemă, o aveam deja notată de când eram președintele Comisiei de Agricultură, pentru că atunci când am dat acea subvenție de 73 euro, pe cadru Ucraina, a fost o întreagă discuție. Eu nu mai vreau să vină fermierii români la Ministerul Agriculturii să se milogească. Datoria mea și a Ministerului Agriculturii este să le dăm siguranță.

Vreau să vin în sprijinul zootehniei cu plată directă, nu vreau să mai stea fermierii să se roage de ministrul Agriculturii să le dea 50-60 de euro. Voi merge cu măsuri mult mai ample în ceea ce privește vegetalul cu zootehnia, pentru că îmi doresc ca cei din vegetal să nu mai exporte materie primă, ci să facă ferme de zootehnie, ca să avem o independență. Îmi doresc să ajungem odată ca balanța asta comercială de care se vorbește de 20 de ani să se mai încline și spre România”, a declarat ministrul Agriculturii pentru AGRO TV, în emisiunea “Agricultura la Raport”.

(B.V.B.)

Lasă un comentariu