AUR pregătește două referendumuri, pentru familie și plățile în numerar

Distribuie pe:

Președintele AUR, deputatul George Simion, a anunțat, miercuri, demararea demersurilor pentru două referendumuri care vizează familia dintre un bărbat și o femeie, respectiv plățile în numerar.

“Vrem să anunțăm demararea demersurilor pentru două referendumuri importante, pentru familia dintre un bărbat și o femeie și pentru numerar. Se va constitui un grup de inițiativă la notar, conform legii, strângere de semnături pentru plățile în numerar, pentru introducerea în Constituție a plăților cu numerar. Am văzut și în alte țări că se întâmplă acest lucru, în Austria, în Elveția”, a precizat Simion la o conferință de presă, citat de Agerpres.

Liderul AUR a menționat că ambele referendumuri se pot organiza în aceeași zi.

În altă ordine de idei, George Simion a acuzat autoritățile române că nu iau atitudine față de primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care strânge semnături pentru “un inventat steag al unui inventat ținut”.

“Atrag atenția că primarul din Sfântu Gheorghe, domnul Antal Arpad, strânge semnături în aceste zile pentru un inventat steag al unui inventat ținut și autoritățile române, prin partidele de guvernare, prin tăcere, sunt vinovate de acest lucru”, a transmis Simion.

Pe de altă parte, liderul AUR le-a solicitat autorităților române să condamne “felul evaziv, ba chiar jignitor” al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski față de “noțiunea de limbă moldovenească”.

“Cerem autorităților române să condamne, pentru că AUR cu siguranță o face, felul evaziv, ba chiar jignitor, al președintelui Zelenski față de noțiunea de limbă moldovenească, care este perpetuată de autoritățile de la Kiev”, a susținut Simion.

Lasă un comentariu