Bursele sociale pentru studenți vor crește de la 580 la 900 de lei în acest an universitar

Distribuie pe:

Cuantumul minim al bursei sociale pentru studenții înmatriculați la programe de studii universitare crește de la 580 de lei la 900 de lei, prevede Ordinul Ministerului Educației privind aprobarea cuantumurilor burselor pentru studenții înmatriculați la programe de studii universitare, organizate cu finanțare de la bugetul de stat, la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior de stat, în anul universitar 2023-2024.

Ordinul prevede și creșterea cuantumului bursei pentru studenți și doctoranzi înmatriculați în anul III și IV de la 1.700/1.950 de lei la 3.200 de lei.

De asemenea, bursa de studiu pentru licență didactică cu dublă specializare, respectiv pentru masterat didactic, va fi în valoare de 3.158 lei.

În ceea ce privește acordarea de burse de excelență olimpică internațională studenților din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat înmatriculați în anul I licență care au obținut premiile I, II sau III la olimpiadele școlare internaționale, cuantumul va fi:

* 3.300 de lei pentru premiul I;

* 2.475 de lei pentru premiul al II-lea;

* 1.650 de lei pentru premiul al III-lea.

Totodată, cuantumul burselor de performanță, bursa de performanță sportivă, bursa pentru învățământ dual și bursa specială vor fi stabilite prin hotărâre a senatului instituției de învățământ superior de stat, la propunerea Consiliului de administrație. (Agerpres)

Lasă un comentariu