Nivelul ridicat al inflației contribuie la extinderea foametei în rândul copiilor (sondaj)

Distribuie pe:

Nivelul ridicat al inflației și creșterea costului vieții contribuie la extinderea foametei pe plan mondial, relevă un studiu în care au fost incluse 16 țări, realizat pentru organizația umanitară World Vision International, transmite joi agenția Reuters.

Studiul publicat cu puțin înaintea Zilei mondiale a alimentației, marcată luni, a stabilit că pentru 59% dintre părinții chestionați, foamea și malnutriția în familiile lor, în special în rândul copiilor, constituie un puternic motiv de preocupare, iar 46% dintre ei sunt îngrijorați în ce privește procurarea banilor necesari pentru a cumpăra mâncare.

Studiul a constatat totodată că 37% dintre părinți spun că nu le pot asigura copiilor o nutriție adecvată în fiecare zi și 21% au afirmat că s-a întâmplat să-și culce copiii flămânzi în ultima lună.

În țările cu venituri mici, proporția copiilor care merg la culcare flămânzi se ridică la 38%, potrivit acestui studiu, dar și în SUA, 18% dintre respondenți au spus că un copil din locuința lor s-a aflat în această situație.

“Foamea este o problemă globală și nu se limitează la o țară sau o parte a globului”, a subliniat într-un comunicat președintele World Vision International, Andrew Morely.

Dintre respondenții care au spus că copiii lor suferă de foame, 46% au menționat ca motiv principal inflația și costul vieții. Următoarele două motive cele mai frecvent sunt veniturile mici (39%) și faptul că guvernele nu se preocupă suficient pentru a pune capăt foametei (25%).

Cele 16 țări participante la studiul realizat de Ipsos au fost Australia, Bangladesh, Brazilia, Canada, Coreea de Sud, Germania, Filipine, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Peru și SUA, cu câte 1.000 de respondenți, și Ciad, Republica Democratică Congo, Irak și Malawi, cu câte circa 500 de respondenți, din toate categoriile de venituri.

Inflația și costul ridicat al vieții au fost principalele cauze invocate pentru foamea în rândul copiilor în 11 din cele 16 țări, în timp ce țările bogate, cum sunt Canada, Australia și Marea Britanie, au menționat și creșterile de prețuri.

Prețurile în creștere au afectat economiile de pe tot globul, având la bază factori ca perturbarea lanțurilor de aprovizionare din cauza pandemiei și efectele războiului Rusiei din Ucraina. Inflația ridicată persistentă este principala preocupare a economiștilor în acest an, conform unor sondaje realizate de Reuters.

Lasă un comentariu