Mii de marinari și pușcași marini americani se îndreaptă spre Israel

Distribuie pe:

O forță operațională amfibie formată din mii de marinari și pușcași marini americani se îndreaptă spre Israel, unde vor fi poziționați la bordul unor nave de război în cazul în care conflictul de acolo cu Hamas se extinde, au declarat luni doi oficiali americani din domeniul apărării, citați de The Washington Post. Pentagonul a desfășurat două portavioane – și navele de sprijin ale acestora - în estul Mediteranei după atacurile Hamas asupra Israelului, transmite News.ro.

Grupul amfibiu Bataan, care numără peste 4.000 de marinari și pușcași marini, se va alătura unei flote americane în creștere în largul coastelor Israelului, care va include două portavioane și navele de escortă asociate acestora.

Unitatea expediționară 26 de pușcași marini, din Camp Lejeune, Carolina de Nord, este desfășurată împreună cu grupul operativ amfibiu și antrenată pentru o gamă largă de misiuni, inclusiv unele operațiuni speciale.

USS Bataan și USS Carter Hall, două dintre navele de război care transportă personal din cadrul unității, se aflau luni în Golful Oman, după ce au părăsit recent Kuweitul, urmare a atacului Hamas din 7 octombrie. Cea de-a treia navă asociată unității, USS Mesa Verde, se afla în Marea Mediterană cu planuri de a se îndrepta spre coasta israeliană, au declarat oficialii din domeniul apărării.

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a vorbit luni cu omologul său israelian, Yoav Gallant, și și-a reiterat angajamentul de a “continua să accelereze asistența în domeniul securității și să prevină escaladarea conflictului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh. (Sursa foto: US Navy)

Lasă un comentariu