ISU Mureș la datorie - Misiunile pompierilor mureșeni din perioada 3-6 noiembrie 2023

Distribuie pe:

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș.

Din data de 3 noiembrie a.c., până în dimineața zilei de azi, 6 noiembrie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 174 situații de urgență și anume 4 incendii dintre care unul produs ca urmare a aprinderii vegetației uscate, 3 accidente rutiere, 4 alte situații de urgență și 162 misiuni medicale SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni ale echipajelor operative, amintim:

* Vineri, 3 noiembrie, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină în jurul orei 14.00, la un accident rutier produs pe strada Republicii din municipiul Târgu Mureș. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere și un echipaj medical SAJ, care au constatat faptul că accidentul rutier s-a produs între un autobuz și un autoturism cu 2 ocupanți. În urma coliziunii, o victimă de sex feminin, pasager al autobuzului, a suferit leziuni minore în zona feței și a primit îngrijiri medicale la fața locului, totodată cele două pasagere ale autoturismului implicat fiind evaluate medical de către echipajul SAJ. Toate cele 3 persoane au fost transportate la UPU Târgu Mureș de către echipajul medical SAJ, pentru investigații și îngrijiri suplimentare. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii incendiilor.

* Sâmbătă, 4 noiembrie, în jurul orei 02.00, pompierii militari din cadrul Stației Miercurea Nirajului și Punctului de Lucru Sovata au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă cu modul de descarcerare și două ambulanțe SMURD, dintre care una cu medic, precum și o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Mureș, la un accident rutier produs pe strada Principală din localitatea Viforoasa. În accident a fost implicat un singur autoturism, o persoană de sex masculin aproximativ 68 ani fiind încarcerată în autoturism. Aceasta a fost extrasă de urgență dintre fiarele contorsionate ale mașinii și predată în stare gravă echipajului de terapie intensivă mobilă, în vederea transportării la spital. Celelalte două persoane implicate în accident care au suferit leziuni, cod galben medical, sex masculin aproximativ 49 ani, respectiv sex feminin aproximativ 16 ani, au fost evaluate medical la fața locului și transportate ulterior la spital pentru investigații suplimentare.

Pe toată durata intervenției pompierii au asigurat măsuri de prevenire și stingere ale incendiilor.

* Duminică, 5 noiembrie, în jurul orei 16.00, pompierii Secției Sărmașu au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unui autoturism în localitatea Miheșu de Câmpie. La fața locului s-a deplasat un echipaj de stingere, care a constatat faptul că incendiul se manifesta mocnit la nivelul compartimentului motor, fără propagare la alte elemente de construcție ale mașinii, fiind lichidat în scurt timp. Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu.

* Tot duminică, în jurul orei 19.00, trei echipaje de stingere și trei echipaje medicale din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitate să intervină în municipiul Târgu Mureș pentru lichidarea unui incendiu ce a cuprins o casă de locuit situată pe strada Sudului. Acesta s-a manifestat în interiorul locuinței, cu degajări de fum, fiind localizat și lichidat la scurt timp după sosirea forțelor la fața locului, afectând o suprafață totală de 20 mp din structura acoperișului și terasei imobilului. Din interiorul locuinței s-au autoevacuat 4 persoane care au suferit ușoare intoxicații cu fum, primind îngrijiri medicale la fața locului, una dintre acestea fiind transportată la UPU Târgu Mureș pentru îngrijiri și investigații medicale suplimentare. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații închise.

* Tot duminică seară, în jurul orei 19.00, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului Târnăveni a fost solicitat să intervină în localitatea Adămuș pentru lichidarea unui incendiu ce a cuprins hornul unei case de locuit. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a afecta alte elemente de construcție ale locuinței. Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind coșul de fum necurățat.

La aceeași oră, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au intervenit cu o autospecială de stingere și ambulanță SMURD, pentru asigurarea măsurilor specifice prevenirii incendiilor și acordarea primului ajutor, în municipiul Târgu Mureș, în urma producerii unui accident rutier pe Bulevardul Pandurilor. În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme cu un total de 3 pasageri, în urma impactului, o persoană de sex feminin,în vârstă de circa 42 de ani, fiind transportată la UPU Târgu Mureș, suferind leziuni. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii incendiilor.

De asemenea, în perioada de referință, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Mureș au executat 2 controale pe linia prevenirii incendiilor și 4 acțiuni de educare și informare preventivă la obiective din zona de competență.

Informații despre modul de comportare innainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Compartiment Informare și Relații Publice ISU Mureș

Lasă un comentariu