Pentru un mediu mai curat - Acțiune de Ecologizare Fond Forestier

Distribuie pe:

În Cartierul Mureșeni, la Liziera Pădurii U.P. 5 Ernei U.A. 705, la inițiativa companiei mureșene InstGaz, condusă de Cătălin Șimon - Director General, și a Ocolului Silvic Tg. Mureș, prin Vasile Șandru - Șef de Ocol, s-a desfășurat o Acțiune de Ecologizare Fond Forestier administrat de RNP Romsilva Ocolul Silvic Tg. Mureș. S-au implicat 80 elevi și cadre didactice de la Colegiul Economic “Transilvania”, Liceul Tehnologic “Gheorghe Șincai”, Școala Gimnazială “Serafim Duicu” și Școala Gimnazială Nr. 7 din Târgu Mureș. La acțiune au participat, ca voluntari, și reprezentanți ai Poliției Locale Târgu Mureș, îndrumați de Vasile Sită.

Vremea prielnică, energia elevilor și a echipelor de voluntari au făcut ca ecologizarea să fie una reușită, strângându-se 118 saci de deșeuri plastice, sticle, hârtie, ambalaje, cartoane, cauciucuri, textile, obiecte de mobilier etc., ne-a declarat Șeful de District, Raul Pădurean, prezent la activitate din partea Ocolului Silvic Tg. Mureș. Domnia sa a adăugat și că suportul logistic a fost asigurat de Societatea de salubrizare Polaris M Holding Urban Grup Environment, care s-a ocupat de colectarea selectivă a deșeurilor și a pus la dispoziție sacii necesari ecologizării. Un aport deosebit l-au avut și partenerii de la Exceptional Transports, Brutăria Eldi, Pacovis și AgroRom Impex.

Participanții la eveniment au apreciat organizarea impecabilă, ce a revenit companiei InstGaz, care a pus la dispoziția voluntarilor/participanților echipamentul de protecție (mănuși, veste, șăpci), instruirea SSM, cortul unde s-au servit ceai cald, cafea, apă plată/minerală, sandviciuri.

La final a avut loc o scurtă festivitate de premiere, unde fiecare voluntar a primit câte o plăsuță ecologică cu materiale didactice și bunătăți. În plus, biblioteca fiecărei unități de învățământ a fost dotată cu câte o Boxă Portabilă cu Microfon și Telecomandă, un gadget performant.

Atât tinerii, adulții, voluntarii, cât și cetățenii cartierului s-au bucurat pentru această zi, în care s-au simțit utili, aducându-și aportul pentru un mediu mai curat.

Directorul de Marketing și Comunicare InstGaz, Florin Săliștean, a declarat, pentru cititorii cotidianului “Cuvântul liber”, că această acțiune face parte din strategia de mediu a companiei InstGaz, fiind unul din Proiectele de Responsabilitate Socială. Totodată, a adresat Felicitări și a mulțumit tuturor celor implicați în activitatea ce a presupus conștientizarea și educarea elevilor și a cetățenilor cu privire la protejarea mediului înconjurător; reducerea poluării solului, apei și aerului; protejarea naturii și resurselor naturale; modul de colectare și sortare a deșeurilor; încurajarea activităților de voluntariat.

Gazda evenimentului a fost Școala Gimnazială “Serafim Duicu” din Cartierul Mureșeni, în curtea căreia a avut loc întâlnirea celor peste 100 de voluntari, cât și toată logistica necesară. Tot de la unitatea școlară, s-a plecat, pe echipe, sub îndrumarea celor de la Ocolul Silvic, spre liziera pădurii. (B.L.)

Lasă un comentariu