INSTRUIREA OFIȚERILOR DE STARE CIVILĂ DIN JUDEȚ - Despre aplicarea noutăților legislative în domeniul stării civile

Distribuie pe:

Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Mureș a organizat, la începutul acestei luni, “Instruirea ofițerilor de stare civilă din județ". La instruire, ce a avut loc în sala mare a Palatului administrativ din Târgu Mureș, au luat parte 133 de persoane, reprezentanți ai 99 unități administrativ-teritoriale: viceprimari, secretari generali ai U.A.T., șefi ai serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor, funcționari publici care îndeplinesc atribuțiile de stare civilă la nivelul municipiilor, orașelor și comunelor.

Din partea Ministerului Afacerilor Interne - Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor a participat chestor de poliție Aurel - Cătălin Giulescu, director general. Cei prezenți au beneficiat și de intervenția comisarului șef Ene Nicoleta Daniela, șef al Serviciului central de stare civilă, din cadrul Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor.

Directorul general a vorbit despre activitățile desfășurate pentru implementarea proiectului “Sistemul Informatic Integrat de Emitere a Actelor de Stare Civilă" - S.I.I.E.A.S.C. În viitor, cele mai importante roluri le vor avea funcționarii publici care îndeplinesc atribuții de stare civilă la nivel local și județean.

Prin informațiile transmise s-a adus plus valoare acțiunii desfășurate. De asemenea, au fost prezentate norme de interes în domeniu, referitoare la aplicarea noutăților legislative în domeniul stării civile, neconformitățile constatate cu ocazia controalelor desfășurate la cele 102 U.A.T. din județ, precum și alte aspecte procedurale specifice stării civile.

Totodată, în cadrul activității de pregătire profesională s-a desfășurat și instruirea celor prezenți în scopul prevenirii faptelor de corupție, prin intervenția comisarului șef Corina Trandafir, șeful Serviciului Județean Anticorupție Mureș, am aflat de la Codruța SAVA, director general la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Mureș. (B.V.B.)

Lasă un comentariu