În ianuarie vin pensiile majorate!

Distribuie pe:

“În ianuarie, pensiile vor crește cu majorarea deja anunțată de 13,8% și sigur că românii își vor primi pensiile la timp, ca și până acum.

Din acest punct de vedere am văzut declarațiile panicarde, populiste făcute de unii sau de ceilalți și chiar îi rog să fie mai rezervați în privința aceasta, fiindcă pe de o parte creează o neliniște românilor și care nu are nicio legătură cu realitatea.

Pe de altă parte, în ceea ce privește modul în care agențiile de rating și alte instituții care sunt foarte atente la ceea ce se întâmplă în România, în mediul economic, în ceea ce privește partea de buget de stat, de politici macroeconomice, este foarte important să fim responsabili și să nu facem declarații care nu se regăsesc în realitate și care sigur produc efecte negative”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, în direct la Puterea Știrilor de la PSNews.

Potrivit acesteia, circa jumătate dintre pensionarii din țară primesc pensia în cont - pe card, iar cealaltă jumătate prin factorii poștali.

Reamintim că, potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, achitarea pensiilor pe carduri se face în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13, iar achitarea pensiilor prin poștă se face în intervalul 1-15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor.

Având în vedere că zilele de 1 și 2 ianuarie 2024 sunt zile libere legale (prima și a doua zi de Anul nou), activitatea poștașilor va începe din data de 3 ianuarie 2024.

“De asemenea, este foarte important ca românii să știe că avem o noutate: am introdus în lege garanția că pensiile se majorează în fiecare an în luna ianuarie, pe când în vechile legi era stipulat faptul că majorările se fac anual, fără să fie specificat și când anume”, a precizat ministrul.

Oprescu a dat asigurări că, potrivit noii legi, în 2024 nicio pensie nu scade, în urma recalculării menținându-se cuantumul cel mai favorabil. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu